Karaman’da şehir merkezine yakın olan mesire alanları, duyarsız vatandaşların bıraktıkları atıklar yüzünden çöplüğe dönüştü.

Havaların ısınmasıyla birlikte vatandaşlar dinlenmek için piknik alanlarına gidiyor. Doğayla iç içe olmak ve temiz hava almak isterken oluşturulan bu olumsuz görüntüler herkesi üzüyor. Bazı vatandaşlar çöp konteynerine çöpleri atmak yerine doğaya bırakıyor. Doğaya bırakılan çöpler ise temizlenmediği zaman doğaya zarar veriyor, kötü bir görüntü oluşturuyor.

SAĞLIĞI TEHDİT EDİYOR

Vatandaşın aileleri ve dostlarıyla gittikleri piknik alanlarında gördükleri manzara sonrası hüsrana uğruyor. Piknik alanlarında yaşanan çevre kirliliği insan sağlığını tehdit edici boyutlara gelirken, çocuklar için büyük bir tehlike oluşturuyor, bunun en büyük nedeninin de çöplerin düzenli toplanmaması.

TEPKİLERE NEDEN OLDU

Çevrede bulunan cam şişelerde gözden kaçmamakla birlikte, yangın tehlikesi yarattığı da aşikâr. Yeşil doğa manzarasının ve Karaman için değerli ormanlık arazilerin çöplüğe dönmüş durumu herkesi üzerken, tepkilere de neden oldu.

YETKİLİLERE ÇAĞRI

Duyarsız vatandaşların bıraktıkları atıklar yüzünden çöplüğe dönüşen piknik alanları için vatandaşlar, yetkililerin de konuya bir an önce el atmasını istedi. Denetimlerin ve çöp temizliğinin sürekli yapılmadığı şikayetinde bulunan vatandaşlar, sağlığı tehdit eden mesire alanları hakkında yetkililere sağduyu çağrısında bulundu.