Karaman Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen etkinlik canlı müzik eşliğinde başladı. Öğrenciler tarafından seslendirilen şarkıların ardından Karaman Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Muzaffer Çiftçioğlu açılış konuşması yaptı.

Çiftçioğlu yapmış olduğu konuşmada: “Kurumumuz 1987 yılında Endüstri Meslek Lisesi bünyesinde kurulmuş daha sonraları 1989’da bağımsız bir birim olmuş 1992 yılında ise gördüğünüz şu anki eğitim binasında faaliyete geçmiş ve sanayimize binlerce kalfa ve ustayı yetiştirmiştir. 2017 yılında yapılan yasal değişiklikle beraber kalfa ve ustalık belgeleri yanında meslek lisesi diploması da vermeye başlamış ve 2021 yılında itibaren ustalarımız hem usta belgesi almakta hem de meslek lisesi diplomasını hak etmişlerdir. Okulumuzda şu anda 14 alanda 47 dalda eğitim öğretim görmekte olan bin 300 tane öğrencimiz mevcuttur. Öğrencilerimiz 9,10,11. Sınıflarda iş kazası sigortası, hastalık sigortasının yanında asgari ücretin yüzde 30’u devlet desteği almaktadır. 12. Sınıfta ise ustalık eğitimi yanında asgari ücretin yarısı kadar devlet desteği almaktadır” dedi.

Açılış konuşmasının ardından sınıflar arası düzenlenen futbol müsabakalarında birinci ve ikinci olan öğrencilere başarı belgeleri ve madalyalarının verilmesi için düzenlenen törene geçildi. Törende birinci olan madalyalarını Belediye Başkanı Savaş Kalaycı ve İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Abdurrahman Kurt takdim ederken, ikinci olan takıma ise İl Milli Eğitim Şube Müdürü Haşim Tunca tarafından başarı belgeleri verildi.

Madalya törenin ardından program Güzel Sanatlar Lisesi Halk Oyunları Ekibi tarafından hazırlanan halk oyunları gösterisi ve sportif etkinliklerle devam etti.

Düzenlenen programa Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Ticaret İl Müdürü Adem Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Yardımcısı Abdurrahman Kurt, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Haşim Tunca, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Gökhan Alkan, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Selahaddin Pekoğlu, Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Recep Kaya, STK temsilcileri, davetliler ve öğrenciler katıldı.