Okulun spor salonunda düzenlenen program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından dönem birincisi, yaş kütüğüne dönem plaketini çaktı. Daha sonra dereceye giren ilk 3 öğrenciye başarı belgesi, plaket ve hediye verildi.

Törenin açılış konuşmasını yapan Karaman POMEM Müdürü Ramazan Engin Öztürk, “Polis Akademisi Başkanlığı bünyesinde 27. Dönem Polis Destek Eğitimi Kasım 2021’de başlamış yoğun bir öğrenim ve gece gündüz kesintisiz yürütülen pratik uygulamaların eğitim süreci sonunda mezuniyet aşamasına gelinmiştir. Ülkemizin ihtiyaç duyduğu güvenlik hizmetine mezunlarımızın hukukun üstünlüğü etkisi çerçevesinde devletine bağlı, adil ve tarafsız olarak hiçbir sıkıntı olmaksızın görevlerini yürüteceklerine inancım tamdır. Mezun olan Polis Akademisi öğrencileri yolunuz ve bahtınız açık olsun” dedi.

“ŞİMDİ BU KUTLU GÖREVİ ÜSTLENME SIRASI SİZLERDE”

Karaman Valisi Tuncay Akkoyun da törende yaptığı konuşmada polislerin yurdun dört bir yanında fedakârca görev yaptığını belirterek, “Polis Meslek Eğitim Merkezimizde 14 Kasım 2021 tarihinde başlayan eğitimlerini tamamlayarak, Polis memuru olarak görev almaya hak kazanan 427 Polis adayının mezuniyet töreni nedeniyle bir araya gelmiş bulunmaktayız.

Bu gurur gününüzde sizlerle beraber olmaktan, mutluluğunuzu, heyecanınızı paylaşmaktan ve bu iftihar tablosuna şahitlik etmekten büyük mutluluk duyuyorum. Şu an bizlerle birlikte 22 ilimizde aynı coşku yaşanmakta, aynı duygular hissedilmektedir.

Karaman Polis Meslek Eğitim Merkezimiz, kurulduğu günden bugüne 2 bin 351 mezun vermiş, Emniyet Teşkilatımızın gücüne güç katmıştır. Siz kıymetli mezunlarımızın da katılımıyla, 177 yıllık Polis Teşkilatımızın daha dinamik ve güçlü bir yapıya kavuşacağına eminim. Burada, Polis Meslek Eğitim Merkezinde almış olduğunuz yoğun ve nitelikli eğitimin, meslek hayatınız boyunca size önemli katkılar sağlayacağına yürekten inanıyorum. Polislerimiz; yurdumuzun dört bir yanında, ülkemizin güvenliği, vatandaşlarımızın huzuru için büyük özveri ve fedakârlık içinde çalışmaktadır.

Şimdi bu kutlu görevi üstlenme sırası sizlerde. Sizlerden mensubu olmaktan gurur duyduğumuz necip milletimize en güzel şekilde hizmet etmenizi bekliyoruz. Sizlerden vatandaşlarımıza karşı şefkatli olmanızı beklerken, daima hukuk kurallarına riayet eden ve koruyan, bu çerçevede de suç ve suçluya karşı da kararlı duruşunuzu her zaman muhafaza eden bir duruş sergilemenizi bekliyoruz.

Eğitim dönemizin süresince sizleri Karaman’ımızda misafir etmekten büyük mutluluk duyduk. Karaman’ımızın hatıralarınızda güzel anılar bıraktığına inanıyorum.  Bu duygularla, yeminlerini edip Polis Memuru olarak görevlerine başlayacak siz kıymetli öğrencilerimizi, dönem boyunca göstermiş olduğunuz gayret ve başarılar nedeniyle en içten dileklerimle kutluyor ve tebrik ediyorum. Anne babalarınızı da vatana-millete hayırlı evlat yetiştirmelerinden dolayı tebrik ediyorum. Eğitimiz için gece-gündüz demeden gayret gösteren, emek veren hocalarınıza da ayrıca teşekkür ediyorum.

Emniyet Teşkilatımızın geliştirilmesi ve ileri teknoloji ile donatılması hususunda her daim destek olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya en derin şükranlarımızı arz ediyorum. Bu tören vesilesi ile aziz Şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, kahraman Gâzilerimize sıhhat ve afiyet diliyorum.

Allah yar ve yardımcınız olsun. Rabbim sağlıkla sıhhatle hayırlı görevler yapmanızı nasip etsin” diye konuştu.

Konuşmaların ardından yemin ederek kep atan polis adayları mezun olmalarının sevincini birbirlerine sarılarak kutladı.

Törene, Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Cumhuriyet Başsavcısı Behçet İşlek, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, il Jandarma Komutanı Albay Mustafa Çetinkaya ve aileler katıldı.