Karaman Yunus Emre Kültür Vakfı tarafından organize edilen “Rasulullah’ı Aşkla Yaşamak” konulu konferans Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi 15 Temmuz Konferans Salonunda verildi.

Gazeteci Yazar Ahmet Taşgetiren’in konuşmacı olarak katıldığı bu anlamlı konferansa katılım yoğun oldu.

Taşgetiren konuşmasında, Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammet (Sav) ın hayatından da örnekler vererek sevgi ve aşkla yaşayabilmenin insanoğlu için ne mutlu olabileceğini söyledi.

Taşgetiren; "Rasulullah efendimiz Gönül dünyamızda ve hayatımızda bizim neyimiz oluyor.

"Amentü müzün bir rüknü" olan Allah rasulüne bağlılığımızın yeniden tazelenmesi gerekir.

Sahabe-i Kiram efendimizi nasıl görüyorlardı hayatlarına nasıl monte etmişlerdi ve biz hayatımıza efendimizin sevgisini yerleştirebildik mi ? ve Efendimiz bizim neyimiz oluyor. ?

Sahabenin hayatında efendimize bakış açılarının üç özelliği vardı. Bunlar sevmek öğrenmek ve yaşamaktır.

Sahabe Kiram efendimizi aşkla sevdi ve hece hece öğrendi. Öğrendiklerini Hayat haline getirip yaşadılar. Efendimizin önderliği kıyamete kadar devam edecektir sonraki nesillere düşen sahabe efendilerimizin yaptığı gibi Rasulullah'ı anlayabilmek idrak edebilmek ve bizzat yaşantımızda sevgi ile bağlanabilmektedir. Efendimizin önderliği bütün İslam alemine ve bizlere öncelikle ihtiyaçtır.

Dünyada yaşanılan zulümlerin bitmesi efendimizi iyi tanımakla anlamakla ve yaşamakla ancak hallolur.

Efendimiz her gün sahabeye sorardı bugün bir yetimin başını okşa adınız mı ? Bir ihtiyaç sahibinin sıkıntısını giderdiniz mi bir hastayı ziyaret ettiniz mi ? bir açı doyurdunuz mu ?. Bunlar bugün de bizden istenen özelliklerdir.

Kısacası evlerimizde ailemizle birlikte Efendimizin hayatını sindire sindire okumak mecburiyetindeyiz."diyerek tavsiyelerde bulundu.

Konferansın sonunda Yunus Emre Kültür Vakfı, “Halkımız, düzenlediğimiz Ahmet Taşgetiren beyin konuşmacı olarak katıldığı konferansta bizleri yalnız bırakmadı.” diyerek teşekkür etti.

Program sonunda Yunus Emre Kültür Vakfı Onursal Başkanı Ahmet Aköz tarafından Ahmet Taşgetiren Hoca efendiye günün anısına teşekkür plaketi verildi.