7-13 Nisan Dünya Sağlık Haftası dolayısıyla Hoca Ahmet Yesevi İlk-Ortaokulu “81 İl İle Farkındalık Yaratan Etkinlikler” eTwinning projesi kapsamında Karaman’da “Sağlık İçin Hareketi Seç” yürüyüşü gerçekleştirdi.

Sağlıklı olmak için yürümenin gerekliliğini vurgulayan etkinlikte, öğretmen ve öğrenciler Necmettin Erbakan Parkı ve çevresinde yürüdü.

Öğrenciler “Kalbini sev, sağlığını koru”, “Her gün 10 bin adım”, “Sağlık için 81 il yürüyoruz”, “Sağlık en değerli hazinedir”, “Spor ile sağlıklıyız” şeklinde hazırladıkları pankartlar ve sloganlar eşliğinde günün anlam ve önemini vurguladı, yürüyüş yapmanın sağlık için faydasını anlatan broşürleri vatandaşlara dağıttı.

Yürüyüş sonrası açıklama yapan Hoca Ahmet Yesevi İlk-Ortaokulu Müdiresi Feyzan Koçak, “Amacı Türkiye’de ve Dünya’da kutlanan belirli günlerin etkin bir şekilde 81 ilde kutlanması, diğer ülkelerde de kutlanarak toplumda farkındalık yaratacak çalışmalar yapılması olan projede aynı zamanda öğrencilerin de eğlenmesi hedeflenmektedir.

Yapılan bu etkinlik sayesinde toplumda farkındalık oluşturulduğu gibi öğretmen ve öğrenciler arasında dayanışma da sağlanmıştır.” dedi.