Serbest Bölge’nin Resmi Gazete’de yayınlanmasıyla birlikte MÜSİAD Karaman Şube Başkanı Ali Osman Cevher ve TÜMSİAD Karaman Şube Başkanı Mahmut Selim Dülger bir mesaj yayımladı.

“Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ederiz”

MÜSİAD Karaman Şube Başkanı Ali Osman Cevher mesajında, ‘’İlimiz ve ülke ekonomisine ciddi ivme kazandıracağını düşündüğümüz Serbest Bölge’nin İlimizde yapılacak olmasının MÜSİAD ailesi olarak sevincini yaşıyoruz. Ticarete sağladıkları destek hizmetleri, yeni teknolojileri uygulama kapasiteleri ve istihdam imkanlarıyla, önemli kalkınma ve dış ticaret politikası araçları arasındadır. Serbest Bölgede üretim yapan bölge kullanıcılarının imal ettikleri ürünlerin satışından elde ettikleri kazançlar gelir veya kurumlar vergisinden istisna olmaları, yurt dışına ihraç yapan üreticilerin istihdam ettirilen personele ödedikleri ücretlerin gelir vergisinden müstesna olması, ihraç ürünlerinin de serbest bölge kullanıcılarına vergisiz alım yapmalarına imkan sağlaması, gibi birçok alanlarda kazanımlar sağladığını bilmekteyiz. Serbest Bölge kararının alınmasında Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendi başta olmak üzere, Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’a, Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekçi’ye, Valimiz Fahri Meral’e, Bu konuya liderlik eden Milletvekillerimiz Recep Konuk ve Recep Şeker’e, Belediye Başkanımız Ertuğrul Çalışkan’a, Serbest Bölge Çalıştayını yürüten Ongun A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Beytullah Karakaş’a, Yönetim Kurulu Üyesi Kerim Dereli’ye, Genel Müdür Nejat Koyuncu’ya ve tüm emeği geçenlere Karaman MÜSİAD ailesi olarak Teşekkür eder, Karamanımıza ve Ülkemize Hayırlı olmasını dileriz.” dedi.

‘’Karaman Yıldız Şehir Oluyor’’

TÜMSİAD Karaman Şube Başkanı Mahmut Selim Dülger mesajında, ‘’Karaman TÜMSİAD ailesi olarak şehrimize büyük katkı sağlayacağına inandığımız Serbest Bölge Karaman’a hayırlı olsun. Daha önce de belirttiğimiz gibi Serbest Bölge sağlayacağı ekonomik ve lojistik avantajların yanı sıra yeni genç girişimcilere de ilham kaynağı olacaktır. Nitekim ilimiz de işsizliği aşağı çeken, ihracatı yükselten, gelişen ve özveri ile güzel ülkemizin ekonomisine katkı sağlayan girişimcilerimiz var. Ülkemiz 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlerken, Serbest Bölge ile Karaman olarak bu hedeflere ulaşmak için daha hızlı ve kolay yol kat edebilecek ve ülkemize katma değer kazandıracağız. BU sebeple Serbest Bölge’nin ilimize kazandırılmasını sağlayan başta, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a bu kararın emsallerine göre hızlı bir şekilde çıkmasını sağladıkları için minnettarız. Yine aynı şekilde ülkemizin 2023 hedefleri çerçevesinde ihracatımızın katlanarak artması ve bu artışta Karaman’ın payının katlanarak büyütülebilmesi ve Karaman ekonomisinin yeni bir eşiği atlayıp yeni bir ivme yakalaması için Serbest Bölge kurulması için samimi destek ve katkıları ile Karaman’ın yanında olan Başbakanımız Binali Yıldırım’a, Bakanlarımız Sayın Nihat Zeybekçi’ye, Sayın Naci Ağbal’a, Sayın Bülent Tüfenkci’ ye Sayın Lütfi Elvan’a, Bakanlık Bürokratlarımıza, Karaman milletvekillerimiz Sayın Recep Konuk ve Recep Şeker’e, Belediye Başkanımız Sayın Ertuğrul Çalışkan’a katkısı ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Serbest Bölge Karamanımıza ve ülkemize hayırlı olsun.” dedi.