Karaman Belediyesi tarafından yaptırılan hayvan barınağında sokak hayvanlarına en iyi şekilde bakılırken, hayvan sahibi olmak isteyen vatandaşlar barınaktan hayvan seçebiliyorlar.

Belediye Başkanı Kâmil Uğurlu, belediye olarak 2012 yılı içinde hizmete açtıkları yeni hayvan barınağının kentin büyük bir eksiğini giderdiğini belirtti.
Urgan boğazında hizmete açılan yeni hayvan barınağında 500 hayvana devamlı, 1500 hayvana da günlük bakım sunabildiklerini ifade eden Uğurlu, şunları kaydetti:
“Burada hasta ve yaralı hayvanlar tedavi edilmekte, başıboş hayvanlar kısırlaştırarak yine ortamlarına bırakılmaktadır. Hayvanların bakımları sağlık şartlarına uygun olarak yürütülürken, aşıları ve zaman zaman vitamin takviyeleri yapılmaktadır. Bakımlar veteriner gözetimindedir. Hayvan sahibi olmak, evinde hayvan beslemek isteyen vatandaşlarımız barınağa kadar gelip hayvan sahibi olabilirler. 2013 yılı içinde yeni düzenlenen alanın peyzaj uygulaması yapılacaktır. Buraya getireceğimiz yaban hayvanları ile barınağı minik bir hayvanat bahçesi görünümüne de kavuşturacağız. Tüm hayvan sever vatandaşlarımızı hayvan barınağımızın çalışmalarına destek vermeye davet ediyorum.”dedi