Uzun yıllar Karadeniz’in Ordu ilinde görev yapan ve arından 2017 yılında Karaman’a gelen 32 yaşındaki Karaman Özel Babaoğlu Koleji Beden Eğitimi Öğretmeni Oğuz Totan, Karamanlı vatandaşlara kano sporunu tanıtmak istiyor. Görev yaptığı Ordu İlinde kano sporuyla tanışan Totan, çok sevdiği doğa ve su sporlarının bir parçası olan kano branşının neden Karaman’da yapılmasın diyerek, 2019 yılında ilk kez görev yaptığı okulda kano sporunu öğrencilere ve öğretmenlere tanıttı.

Karaman’da üçüncü yılını geçiren Oğuz Totan, görev yaptığı okulda kano kulübünün açılmasıyla birlikte yıl boyunca faaliyetlerini sürdürdü. Daha sonra kano branşının sadece okulda değil bütün Karamanlı vatandaşlara tanıtmak isteyen Totan, “Siz Hiç Karaman’da Kano Yaptınız mı” sloganıyla yola çıkarak 4 kişilik ekiple Karaman’ın Zengen, Yeşildere ve Göcer Köyüne yakın Göksu Nehri’nin uzantılarında kanosunu suya indirdi ve birçok keyifli aktiviteler yaptı.

Kendisine bu yolda destek olan Vahdet Çoban, Akif Arı, Ramazan Sami Coşgun ve çalıştığı kuruma teşekkürlerini ileten Oğuz Totan, gazetemize yetkililere konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında:

“Karaman’da ilk kano yapacağım dediğimde çevremde ki insanlar inanmadı hatta birçoğu güldü, Karaman’da kano mu olur yapılamaz gibi sözler söylediler. Karaman’da denizi bırak dere bile yok yapamazsın dediler. Evet deniz yok ama keşfedilmesi gereken birçok doğa harikası yerler var diye düşündüm. Kanoları temin etmeden birçok keşif yaptım Karamanlı olan yakın arkadaşım Vahdet Çoban bu keşiflerde bana rehberlik etti. Birçok yere gittikten sonra Karaman’da kano yapılabilirliğini görüp bir an önce işe koyulduk, tek başıma bunu yapamazdım o yüzden bana inanıp hiç düşünmeden bizlere de kano al diyen Vahdet hocam ve Akif hocama çok teşekkür ediyorum onlar olmasa bu kadar keyif almazdım. Şimdi ise Karaman halkına bu sporu tanıtıp etkinlikler yapmak istiyoruz. Karadeniz'de yaptığım öğrencilerim ve yetişkinlerle etkinlikler düzenlediğim kano sporunu Karaman'da da yapabiliyor olmak bana mutluluk veriyor. Genç, yaşlı herkes bu sporu rahatlıkla yapabilir doğa ile iç içe olmanın huzurunu veren bu sporun hem fiziksel hem de psikolojik olarak insanlara olumlu etkiler bırakacağını düşünüyorum. Kim bilir belki de birçok keşfedilmeyi bekleyen iyi sporcular çıkaracağız” ifadelerine yer verdi.