Karaman’da 4.TOKİ sakinleri yaklaşık 500 kişilik grup ile doğalgaz sorunlarının çözümü için yetkililerden yardım istedi.

Doğalgaz faturalarının dengesiz ve yüksek geldiğini öne süren vatandaşlar durumdan dert yandı.

DOĞALGAZ FATURALARI FAZLA VE DENGESİZ

Vatandaşlar, aynı katta oturmalarına rağmen farklı faturaların yansıdığını söyleyerek, “Komşuma 200 bana 400 geliyor. Faturası sıfır olanlar bile var. 70 m2 evlerde 520 TL doğalgaz faturası gelen aileler var. Konuyu yönetime iletiyoruz fakat mantıklı bir açıklama yapmak yerine bizleri ofisten kovuyorlar. Emlak konut tarafından yansıtılan faturalarda abone sahibinin adının olmaması, kaşe, imza, mühür gibi ibarelerin bulunmaması da herkesi şüpheye sokuyor." dediler.

TOKİ'nin düşük gelirli ailelerin konut sahibi olabilmesi için inşa ettiği sitede 'yöneticilik' tartışması yaşanıyor. Sitelerini yabancı bir şirketin yönettiği için muhatap bulmakta sıkıntı çektiklerini belirten vatandaşlar, konutlarını kendileri yönetmek istiyor.

TOKİ sakinleri dışarıdan atanan yöneticilerin görevden alınması için uzun süredir uğraştıklarını ifade ederek, tanımadıkları kişilerin sitelerini yönettiğini dile getirdiler.

Vatandaşlar, "500 hane olarak, site yönetimini değiştirmek istiyoruz. Sitemiz için ne yaptıklarını anlayamadık. Hiç bir konuda fikrimize başvurulmuyor. Bir kez bile toplantı yapılmadı. Doğalgaz faturalarımız fazla ve dengesiz geliyor. Konu hakkında bilgi almaya çalıştığımızda muhatap bulamıyoruz." şeklinde konuştular.

BAŞKAN ÇALIŞKAN OLAYA EL ATTI

Çaresizce bekleyişi sürdüren mağdur aileler olayı, Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan’a intikal ettirdiler. Başkan Çalışkan TOKİ konutlarına gelerek vatandaşları dinledi.

Vatandaşları tek tek dinleyen Başkan Çalışkan TOKİ yetkililerini, site yöneticilerini ve Enerya Karaman Gaz Dağıtım şirketi yetkililerini arayarak ivedi olarak soruna çözüm bulunmasını istedi. Başkan Çalışkan, gerekli görüşmeleri vatandaşın huzurunda yaptı.

Site sakinleri Başkan Çalışkan'a doğalgaz sorununun yanı sıra, site içerisinde bir yol açılmasını, bir otobüs durağı ve ekmek büfesinin çalıştırılmasını da istediler. Tüm sorunların yarın çözüleceğini söyleyen Başkan Çalışkan alandan alkışlarla uğurlandı.

ENERYA SORUNUN ÇÖZÜMÜNE KATKI SAĞLAYACAK

Öte yandan Enerya şirketi Karaman İl Müdürü Taylan Ağca, olay yerine gelerek vatandaşları dinledi. Site içi faturalandırmaların Enerya şirketinin bir konusu olmamasına rağmen konuyla ilgileneceklerini belirten Ağca, burada gerekli teknik incelemenin yapılarak sonunun çözümüne katkı sağlayacaklarını ifade etti.

SAVAŞ KALAYCI VATANDAŞI DİNLEDİ

Dar gelirli vatandaşların sesine kulak veren MHP Belediye Başkan Adayı Savaş Kalaycı’da olaya tepkisiz kalmadı. Olay yerine gelerek vatandaşları dinleyen Kalaycı, olayın takipçisi olacaklarını söyledi. Vatandaşlar kendilerini yalnız bırakmayan Savaş Kalaycı’ya teşekkürlerini iletti.