Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu’nda düzenlenen çalıştaya Karaman Valisi Murat Koca, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
MEVKA Genel Sekreteri Ahmet Akman, yaptığı konuşmada, MEVKA olarak kültürel değerlerin ekonomiye katılmasını desteklediklerini belirtti.  
Karaman’a turizmle ilgili yatırım yapılması gerektiğini dile getiren Akman, "Biz bu güne kadar Karaman’a vermiş olduğumuz desteklerinin yüzde 31’ini turizm değerlerinin tanıtımına vermişiz. Yüksek hızlı tren Karaman’a kadar ulaşacak, hava alanı geliyor. Karaman turizmine yatırım yapacaksanız tam zamanı yapın. İki sene sonra geç geç olabilir. Bu gelişmeler tamamlandığında Karaman’da sektörden hava parası ile yer bulamayacaksınız" ifadelerini kullandı.
Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan ise konuşmasında Karaman’daki turizm değerlerine vurgu yaptı.
Karaman Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Toktay da Karaman’da turizme ağırlık vermek için çalıştıklarını belirtti.
Karaman’da hala değerlendirilememiş turistik değerlerin olduğunu belirten Toktay, "Bir marka kent olabilmek için olmazsa olmaz unsurlar var. Bunların hepsi ilimizde var. Biz bunları iyi işleye bilirsek turizmde bir cazibe merkezi olacağız. İlimizde her şey mevcut. Un şeker ve yağ mevcut bunları helvaya dönüştürmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.

Karaman Valisi Murat Koca ise konuşmasında, "Tarihi eserlerle ilgili çalışmalar devam ediyor. Karadağ’da kiliselerde kazı çalışmaları sürüyor.  Hristiyanlığa hitap eden inanç merkezi Karadağ. Hz. Mevlana’nın annesi burada, Karaman Yunus Emre’nin memleketi. Karaman’da turizm açısından her şey var ama biz helvayı yapamadık. Turistleri buraya çekemedik. Biz Karaman’a turizm acentalarını bekliyoruz. Acentalara turları Karaman’a alarak helvacı rolünü de oynayın diyoruz. Ülkemizin güzel yöresini herkese tanıtalım” dedi.
3 gün devam edecek çalıştayda, Karaman'ın tarihi ve turistik değerleri anlatılacak.