Edinilen bilgilere göre, Karaman Merkez’de günlük olarak ortalama 10 ila 15 arasında koronavirüs vakası tespit ediliyor. Sadece belirli mevkilerde değil, kentin birçok yerinde görülen virüs, Karaman’da daha çok fabrika işçileri, çarşıda dolaşan ve bankalara giden vatandaşlarla yakın mesafe kuran kişilerde rastlanıyor.

Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde koronavirüs şüphesi taşıyan ve kovid-19 testleri pozitif çıkan 170 kişi tedavi görüyor. Bu sayının 100’e yakını pozitif olarak hastanede tedavi görmekte. Karaman’da Ramazan Bayramı sonrasındaki vaka sayısı artışı ve yoğunluk halen devam ediyor.

MERKEZDE SON 3 GÜN İÇERİSİNDE VAKA SAYISINDA DÜŞÜŞ GÖRÜNÜYOR!

Edilen bilgiye göre, Karaman Merkez’de son 3 gün içerisinde vaka sayısında düşüş gerçekleşiyor. Yetkililer vatandaşları düşüşlere rağmen rehavete kapılmayarak daha fazla dikkatli olmaları, maske kullanımına mesafe ve hijyene önem göstermeleri hakkında uyarılarda bulunuyor.

İLÇELERDE SON DURUM!

Karaman’ın Sarıveliler, Başyayla, Ayrancı ve Kazımkarabekir ilçelerinde son günlerde vaka sayısına rastlanmadı. Ermenek’te ise il dışından gelen bir vatandaşta ve doğu illerinden gelen iki inşaat işçisinde koronavirüs tespit edildi.

Karaman Merkez’de durum iyiye giderken toplamda vaka sayısı 600’e ulaşmış durumda.