Karaman’da bir at çiftliğinin işletmeciliğini yapan Erdem Sarı ve Onur Gür, Organize Sanayi Bölgesi Ereğli Caddesi üzerinde araçları ile seyir halindeyken, yol kenarında bir kızıl şahinin hareketsiz yattığını fark etti.

Aracı durdurup kuşun yanına yaklaşan Sarı ve Gür, kızıl şahinin yavru olduğunu ve kanadında yara izi olduğunu gördü. Kızıl şahini araçlarına alan Sarı ve Gür, işletmeciliğini yaptıkları at çiftliğine götürerek 3 gün boyunca bakıma aldı. Daha sonra Sarı ve Gür, nesli koruma altındaki kızıl şahini Karaman Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne teslim etti. Kızıl şahinin tedavisinin ardından doğaya salınacağı belirtildi.

Çiftlikte birçok hayvana ev sahipliği yapan Erdem Sarı, bu tür vakalarda hayvanlara karşı duyarsız olunmaması konusunda tavsiye verdi.

Yaşam alanı doğa olan hayvanların doğaya salınması gerektiğini söyleyen Sarı, şunları aktardı;

“Bu hayvanların yaşam alanı doğa. Varlığını sürdürmeleri için kendi bölgelerinde yaşamaları gerekiyor. Bunlar bazı maddi rakamlar karşılığında alınıyor, satılıyor veya avlandırılıyor. Doğanın dengesini bozmamamız gerekiyor. Hayvanlara sevgisi olmayan bir insanın insanlara da sevgisi olmaz. Trafikte bile bir hayvana vurduğunuz zaman devlet bunun veteriner desteğini veriyor. Bunun için bu tür vakalarda hayvanlara karşı duyarsız olmayalım. Yaşadığımız dünya sadece bize ait değil. İnsan olarak üzerimize düşen görevleri yerine getirmemiz gerekiyor.”