Türk Kadınlar Birliği, kadına yönelik şiddetin önlenmesi, cinsiyete dayalı ayrımcılığın ortadan kaldırılması ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması bakımından son derece önemli ulusal ve uluslararası hukuki güvenceler sağlayan sözleşmeler ve mevzuatın yaygınlaştırılması, farkındalığın ve uygulanmasının sağlanması amacıyla, AB Delegasyonunun desteğiyle, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği’nin de ortak olarak katkı verdiği "Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz" Projesi 2020 Ocak ayında başladı.

35 ilde yürütülen proje faaliyetleri ile kadına yönelik şiddet ve ayrımcılıkla mücadelede uluslararası sözleşmelerin ve ilgili ulusal mevzuatların tanınırlığını ve uygulanmasını sağlamak için yereldeki faktörlerin farkındalığının artırılması, sözleşmelerin/yasaların hayata geçirilmesini sağlayacak izleme ve savunuculuk becerilerinin güçlendirilmesi amaçlanıyor.

Bu kapsamda Karaman'da kalıp yargılar ve zararlı uygulamalar ile eşitlik ana temalarında ilgili kurum ve kuruluşları nezdinde 1. izleme çalışması Türk Kadınlar Birliği Karaman Şubesi tarafından yürütüldü.

Türk Kadınlar Birliği tarafından projeyle ilgili olarak yapılan açıklamada ise: “Proje kapsamındaki illerde bu amaca ulaşmak için gerçekleştirilen faaliyetler, ilgili kesimler ile iletişim ve iş birliğinin gelişmesini de sağlayacaktır. Öte yandan bu faaliyetler projenin uygulandığı diğer illerde olduğu gibi Karaman'da da sivil toplum örgütlerinin kurum ve karar verme mekanizmalarıyla tanışmalarına vesile olacak, yeni iş birliklerinin oluşmasını sağlayacak ve katılımcılık açısından da önemli bir artı değer katacaktır” denildi.

GAZETEMİZE ZİYARET

Türk Kadınlar Birliği Karaman Şube Başkanı Aynan Çolakoğlu ve beraberindeki Huriye Karabacak, Ebru Hanbay gazetemizi ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette Çolakoğlu, Türk Kadınlar Birliği tarafından yürütülen "Eşitliğe Ulaşmak ve Ayrımcılıkla Mücadelede Güvencelerimiz" Projesi hakkında gazetemiz yetkilisine bilgiler verdi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren gazetemiz yetkilisi, Çolakoğlu ve beraberindekilere çalışmalarında başarılar diledi.

Ziyaret çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.