Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleştirilen toplantı Vali Işık’ın açılış konuşmasıyla başladı. Toplantının ilimiz ve ülkemiz açısından hayırlara vesile olması dileklerinde bulunan Vali Işık, il genelinde 2021 yılı içerisinde 209 proje üzerinde çalışıldığını belirterek bu projelerden 65 adet projenin tamamlandığını, 108 adet projenin ise devam ettiğini söyledi. Toplantıda projeler konusunda yüzde 55 oranında fiziki gerçekleşme yaşandığını ifade eden Vali Işık, toplam proje tutarının 4 milyar 608 milyon 787 bin 801 Türk Lirası olduğunu, 2021 yılı harcamasının ise 219 milyon 771 bin 804 olarak gerçekleştiğini söyledi.

Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın konuşmasının ardından koordinasyon kurulu toplantısı, yatırımcı kuruluşların il genelinde yaptığı çalışmaları içeren sunumlarını aktarması ve soru ve cevap bölümüyle sona erdi.

Vali Işık başkanlığındaki İl Koordinasyon Kurulu toplantısına Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Evren Çakır, ilçe kaymakamları, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Mahmut Sami Şahin, Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Aslan, ilçe ve belde belediye başkanları ile yatırımcı kuruluşların temsilcileri katıldı.