Cumhuriyet Parkında düzenlenen etkinlikte Vali Mehmet Alpaslan Işık ve İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş yaya geçitlerinden geçerek sürücülere broşür dağıttı.

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından kurulan stanttaki ekipmanlar hakkında bilgiler alan Vali Işık ayrıca trafikte yaya önceliğine vurgu yapan ve kamuoyunda yaya önceliği bilincinin oluşmasına katkı sağlayacak afiş ve el broşürlerini vatandaşlara dağıttı.

Mayıs ayının ilk Cumartesi gününün Türkiye de Karayolu Trafik Güvenliği günü olarak kutlandığını ifade eden Vali Işık konuşmasında; “Türkiye genelinde İçişleri Bakanlığımızın talimatıyla sabah saat 11 de bir uygulamaya başlattık. “5 Adımda Trafikte Yaya Güvenliği” uygulamasını halkımıza anlattık. Gerekli olan broşürlerimizi dağıttık. Halkın bilinçlendirilmesine katkıda bulunmaya çalıştık. Aynı zamanda sürücülerimize yapmış olduğumuz uygulamada trafikte kemer takma zorunluluğunu tekrar kendilerine belirttik. Uygulamalara bu hafta boyunca da devam edeceğiz. Önümüzdeki hafta zaten bilindiği üzere trafik haftası. Halkımızdan isteğimiz trafik kurallarına uymaları” dedi.

Etkinliğe Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş ve vatandaşlar katıldı.