Cumhuriyet Parkı önünde trafikte yaya önceliğine dikkati çekmek ve sürücü duyarlılığını artırmak için başlatılan kampanya kapsamında program düzenlendi.

Vali Akkoyun, öğrencilerle yaya geçidini kırmızıya boyadı.

Akkoyun, gazetecilere, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununda 2018 yılındaki değişiklikle yaya geçitlerinde ve okul geçitlerinde önceliğin yayalara, önceliğin öğrencilere ait olduğuyla ilgili düzenlemelerin yapıldığını hatırlattı.

Sürücülere yaya geçitlerine yaklaştıklarında daha duyarlı davranmalarını isteyen Akkoyun, şunları söyledi:

"Karaman’da bulunan sürücülerimize bizler burada öğrencilerimizle bir çağrıda bulunuyoruz. Lütfen yaya geçitlerinde, okul geçitlerinde sürücülerimiz daha duyarlı daha dikkatli olsunlar. Önceliğin yayaya, önceliğin öğrencilerimize çocuklarımıza versinler. Amacımız temennimiz sürücülerin daha duyarlı daha dikkatli daha yavaş ve hassas olmaları. İnşallah trafik kazalarını minimum seviyeye indirmek hatta yaralanma ve can kayıplarını minimum seviyeye indirmek istiyoruz. Bu anlamda bizlere çok büyük görevler düşüyor."

Düzenlenen farkındalık etkinliğine, Karaman Valisi Tuncay Akkoyun, İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Çetinkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, kurum müdürleri ve vatandaşlar katıldı.