Karaman İHH Kadın Kolları Başkanı Seyhan Tuncel, yardımcısı Fatma Şahin ve yönetim kurulu üyeleri tarafından Yemen’deki yoksul insanlar adına kahvaltı programı düzenlendi. Kale Restaruant’da düzenlenen programa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Kahvaltıda açıklama yapan Seyhan Tuncel, Yemendeki durumun iyileştirilmesi ve çocukların ölmemesi için böyle bir program düzenlediklerini ifade ederek, “Yemen ölüyor. Ülkelerde iç çatışmalarla birlikte kuraklık baş gösterdi. Kimi zaman gıda kimi zaman tıbbi ihtiyaçları kapsayan, acil yardımlar ulaştırarak iç savaş ve kuraklığı hafifletmeyi amaçlıyoruz. Özellikle gıda sorununun birçok etkisi olduğu yemende sağlık krizi her geçen gün artıyor. Halk bir yandan açlık diğer yandan hastalıklarla mücadele ediyor.

Biz vatandaşlarımızdan rica ettik ve bir liste hazırladık onlarda sağ olsunlar bizleri kırmadılar ve istenilenleri yaptılar. Bizde bu durumda açık büfe oluşturarak bir kahvaltı programı düzenledik. Ücret 15 TL olmak şartıyla programımıza başladık. Topladığımız bu paraları yemene yardım olarak göndereceğiz. Bize yardım eden vatandaşlarımıza çok teşekkür ederim.” dedi.