Karaman Beklenen Eğitim ve Sosyal Yardımlaşma Hanımlar Derneği (BAHAR-DER) Mevlit Kandili’nde Sanal Umre ile başlattıkları Kutlu Doğum Etkinlikleri kapsamında  ‘Zaman Kardeşlik Zamanı’ adlı bir sergi açtı.


Karaman Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hilal Uğurlu ve Karaman İl Dernekler Müdürü Ömer Sezer’in de hazır bulunduğu sergi açılışında bir konuşma yapan BAHAR-DER Başkanı Aysu Özkan serginin temasını ‘Günümüzde yitirilmiş olan komşuluk, kardeşlik ve dostluk gibi duyguları Peygamber Efendimizin nuru ile tekrar canlandırma’ şeklinde açıklayarak yıl boyunca bu amaca uygun değişik etkinlikleri yapacaklarını söyledi. Özkan, derneklerinin gerek gezilerle gerek toplu programlar ile istikrarlı bir şekilde faaliyetlerine devam edeceklerini dile getirerek 7 den 70 e her kesimle sağlıklı diyaloglar kurmaya devam edeceklerini ifade etti. Karaman Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Hilal Uğurlu da yaptığı konuşmada derneğin etkinliklerine katılmaya çalıştığını ve desteklediğini belirterek bu tür derneklerin buna benzer programları ile hayata renk kattığını, insanların her anlamda gelişimine katkıda bulunduğunu söyledi. Sergiyi BAHAR-DER Başkanı Aysu Özkan ile gezen Uğurlu, ilgillerden tek tek bilgi alarak emeği geçenlere teşekkür etti. Uğurlu, serginin farklı bir heyecan ve hassasiyetle hazırlandığını, gezenlerin çok istifade edebileceğini söyleyerek BAHAR-DER’e tüm çalışmalarında başarılar diledi.


Sergide Kabe ve Sevr Mağarası maketleri dikkatleri çekerken kutsal emanetlerin resimleri, dostluk, kardeşlik ve komşuluk ile ilgili hadisi şerifler de ilgiyle gezilip okundu.