“Konuyla ilgili olarak Karaman İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada;

Tarım ve Orman Bakanlığımızca Türkiye ve Çin arasında 8 yıldır süren çalışmalar neticesinde süt ve süt ürünlerinde ihracat çalışmalarına başlanması onayı verilmiştir. Bakanlığımız tarafından, söz konusu onayın ardından Türkiye'den 54 işletmenin bu ülkeye süt ürünleri ihracatı yapabileceği duyurulmuştur.

Bu bağlamda Karaman'da faaliyet gösteren Slava Süt ve Süt Ürünleri Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi, AK Gıda San. Tic. A.Ş. ve Milkman Süt ve Süt Ürünleri Gıda San. Tic. AŞ’ne ihracat onayı verilmiş olup, İlimizden Çin’e, Slava Süt ve Süt Ürünleri Ticaret Ltd. Şti tarafından 100 tonluk ürün ihracatı anlaşmasının ikinci partisi olan 50 tonluk ürün içeren sevkiyat 27 Ekim 2020 tarihinde gerçekleşmiştir. Böylece ilimizdeki fabrikalarda yüksek kaliteli ve sağlığa uygun olarak üretilen süt ürünleri Çin'e yapılan ihracatlar la yerini almayı başarmıştır.

Slava Süt tarafından Çin ile yapılmış olan 100 tonluk ürün ihracatı anlaşmasının ilk partisi olan 25 tonluk ürün içeren sevkiyat 05.08.2020 tarihinde yapılmıştır. İlimiz Çin'in yanı sıra Irak, Dubai, Kore, Suudi Arabistan, Afganistan gibi birçok süt ve süt ürünlerinde önemli pazarı olan ülkeler ile ihracat çalışmalarını gün geçtikçe arttırmaktadır. Süt ve süt ürünleri sektörüne katkıda bulunmak ve bu alandaki yerli üretimin payını artırarak yurtdışı pazarında da aktif faaliyet gösteren Slava Süt, protein toz ürünlerinin yanında çeşitli peynir ürünlerini de birçok yurtdışı alıcısı ile buluşturmaktadır.

İlimizden gerçekleştirilen süt ve süt ürünleri ihracatına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla Karaman İl Tarım ve Orman Müdürümüz Yusuf Şahinbaş, Müdür Yardımcımız Baran Yavuz Yürekli, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürümüz Ümit Çağlıyan ve görevli Veteriner Hekimlerimiz tarafından ihracat denetimine katıldılar.

Slava Süt tarafından Çin ile gerçekleştirilmiş olan 100 tonluk ürün ihracatı anlaşmasının üçüncü partisi olan 25 tonluk ürünü içeren sevkiyat ilerleyen tarihlerde gerçekleşecektir.  Ayrıca ilimiz, süt ve süt ürünlerinde önemli birer pazar olan Güney Kore, Tunus, Irak, Dubai, Suudi Arabistan, Afganistan gibi birçok ülkeye ihracat çalışmalarını sürdürmektedir” ifadelerine yer verildi.