Türkiye ve Çin arasında 8 yıldır süren çalışmalar neticesinde süt ve süt ürünlerinde ihracat çalışmalarının başlaması için onay verildi. Onayın ardından Türkiye’den 54 işletmenin bu ülkeye süt ürünleri ihraç edebileceğini duyuruldu. Bu firmaların içerisinde Low-heat teknolojisi ile Slava Süt fabrikalarında yüksek kaliteli ve son derece sağlığa uygunluk ile üretilen süt tozu ürünleri Çin ihracatında yerini almayı başardı.

Slava Süt tarafından Çin’e gerçekleştirilecek olan 100 tonluk ürün ihracatı anlaşmasında 25 tonluk ürün içeren ilk sevkiyatı bugün tamamladı. Tırlara yüklenen ürünler Karaman İl Tarım Müdürlüğü ekipleri tarafından kontrol edildikten sonra Çin’e ulaşması için Mersin limanına gönderildi.

Bu ilk sevkiyattan sonra Slava Süt Fabrikası Müdür’ü Murat Sarıtekin Türkiye’de ilk süt proteini üretme başarısının yanı sıra Türkiye ve Çin arasında gerçekleşen ilk ihracatın mutluluğunu paylaştıklarını ve ülkemizin ticari gelişmelerinde önemli bir rol oynadıkları için gurur duyduklarını belirtti.

İç Anadolu Bölgesinden süt ve süt ürünleri olarak Çin’e ihracat yapan ilk firma olmanın gururunu yaşayan Slava Süt fabrika müdürü Murat Sarıtekin, “ Çin Halk Cumhuriyeti’ne ilk defa peynir altı suyu tozu ihracatını gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de ilk defa süt ve süt ürünlerinde süt proteini üreten ilk firmayız. Ürettiğimiz ürünleri Türkiye ve ihracat pazarları için satışını gerçekleştirmeye devam edeceğiz. Şuan Çin Halk Cumhuriyeti’nden aldığımız 50 ton peynir altı suyu tozunu yüklemesini gerçekleştiriyoruz. Hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.