Karaman Otogarında düzenlenen programda konuşan STK Platformu Sözcüsü Yunus Özdemir, sivil toplum kuruluşları ve AFAD iş birliğinde sürdürülen faaliyetlerin ve yardım kampanyalarının devam ettiğini belirterek insanlık dramı yaşayan İdliblilerin yaralarını bir nebze olsun sarabilmek ve acılarına ortak olabilmek için bölgeye ihtiyaç malzemelerinden oluşan yardım tırını göndereceklerini söyledi.

Vali Vekili Hacı İbrahim Türkoğlu ise konuşmasında savaş başladığından bu yana İdlib’de bir insanlık dramının yaşandığını belirterek “Türk milleti olarak geçmişten bugüne ihtiyacı olan herkese nasıl yardımcı olduysak bugün de aynı inanç ve duygularla bölge insanına sahip çıkacağız. Yaşanan savaş ve ağır kış şartları nedeniyle zor durumda kalan bölgedeki kardeşlerimize yardım ve desteğimizi hem yurtiçinde hem yurtdışında sürdürmeye devam edeceğiz. Ülkemiz her zaman tüm mazlumlara kucak açmıştır. Karaman halkı bu hassasiyet ve duygular içerisinde kampanyaya canı gönülden destek ve katkı sağlamıştır. Yardım kampanyasına desten veren tüm kurum ve kuruluşlara, sivil toplum kuruluşlarına ve hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah bölge halkı en kısa süre içerisinde asgari yaşam koşullarına kavuşur, huzur ve güven içerisinde yaşamlarını sürdürürler” dedi

Konuşmaların ardından okunan Kur’an-ı Kerim ve edilen duaların ardından barınma ve giyim malzemeleri ağırlıklı olmak üzere gıda malzemelerinden oluşan tır, çadır kentlerde yaşamını devam ettirmek zorunda kalan İdliblilere ulaştırılmak üzere Cilvegözü’ne uğurlandı.