Karaman'da İdlip'te şehit düşen 36 vatan evladı için gıyabi cenaze namazı kılındı. Aktekke meydanında kılınan gıyabi cenaze namazına kadın erkek binlerce Karamanlı katıldı.

Karaman'da 50 sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek kurduğu Karaman Sivil Toplum Platformu Suriye'nin İdlip kentinde rejim uçaklarının hava saldırısı sonucu şehit ettiği 36 kahraman vatan evladı için gıyabi cenaze namazı programı düzenledi.

Aktekke 15 Temmuz Demokrasi meydanında kılınan gıyabi cenaze namazına siyasi parti il başkanları ve yöneticileri, kurum müdürler, sivil toplum örgü üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Her görüşten Karamanlının katıldığı törende milli birlik vurgusu yapıldı. Siyasi görüşlerin rafa kaldırıldığı, vatan ve millet uğruna tek vücut olunan Cenaze namazının ardından Kuran-ı Kerim okunarak şehitler için dua edildi. Karamanlılar ebediyete uğurlanan şehitlere vefa örneğini Aktekke meydanından gösterdi.
Şehitler için kılınan cenaze namazının ardından Karaman Sivil Toplum Paltformu Başkanı Yunus Özdemir katılımcıların hepsine teşekkür etti. Özdemir; “Gün birlik olma günü. Bugün burada bizler kahraman Türk ordusunun yanında olduğumuzu bir kez daha gösterdik. Bugün hep bir ağızdan burada ordumuzun muzaffer olabilmesi için dua ettik. Allahım bu birlik ve beraberliğimizi daim kılsın. Buradan şehitlerimize canıbı Allah'tan rahmet, yaralı gazilerimize ise acil şifalar diliyoruz” dedi.