Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, 237 kilometrelik Konya-Karaman-Ulukışla (Niğde) Hızlı Tren Projesi kapsamında yapımı tamamlanan Konya-Karaman hattının 102 kilometrelik kısmının 4 Eylül’de Ankara-Sivas hızlı tren hattıyla birlikte açılacağı haberi Karamanlıları umutlandırdı. Sinyalizasyon çalışmalarının tamamlandığı projede 9 Şubat itibariyle başlayan test sürüşleri 15 Mart’ta tamamlanmıştı. Proje kapsamında, 74 köprü ve menfez, 11 yaya alt ve üstgeçidi inşa edildi. Konya-Karaman arasındaki seyahat süresi 1 saat 15 dakikadan 35 dakikaya düşürecek olan proje Karamanlıların en büyük hayallerin arasında da yerini aldı.

Öte yandan Ankara-Sivas hattında açılışına sayı günler kala bütün hazırlıklar yapılırken, Karaman Tren Garı’nda ise aynı hazırlıklarının yapılmadığı gözlemlendi. Açılış için tren garında bir bayrak bile asılmadığı gibi Karaman-Konya hızlı tren hattında in cin top oynuyor.
Açılış için hazırlıkların yapılmaması “Yine mi açılmayacak” sorusunu gündeme tekrar getirdi.

VATANDAŞTAN TEPKİ!

Karaman Tren Garı’nı büyük bir heyecanla arayan vatandaşlar hızlı trenin açılışı hakkında bilgi almak çalıştığı öğrenilirken, hazırlıkların yapılmaması da tren garına uğrayan vatandaşların tepki vermesine neden oluyor.

Tren garına açılış hakkında bilgi almaya gelen bir vatandaş, görevliler tepki göstererek: “Benim bildiğim açılış yapılacak yerde bir hafta önceden hazırlık yapılır. Karaman’da henüz böyle bir hazırlık yok her gün garın önünden geçerken görüyoruz. Yazık günah milletin hayalleriyle oynanıyor. Yüzlerce insan hakkına giriliyor. Madem açılış yapılmayacak yetkililerin yapılan haberlere karşı açıklama yapması gerekiyor” dedi.