Karaman’da 2,5 yıldır evli olan 33 yaşındaki Emel ve 38 yaşındaki Ahmet Kaya çifti, 28 Mart Çarşamba günü Karaman Devlet Hastanesinde dünyaya gelen bebeklerini kucaklarına almanın mutluluğunu yaşıyor. Kaya çifti, yeni doğan bebeklerine 15 Temmuz darbe girişiminin olduğu gece, Özel Kuvvetler'de görevli darbeci Tuğgenaral Semih Terzi'yi alnından vurduktan sonra şehit olan bordo bereli Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in adını verdi.

Ömer Halisdemir'in kendilerinde derin bir iz bıraktığını ve kahramanlığını yaşatmak adına bebeklerine “Ömer Halis” adını koyduklarını anlatan baba Kaya, şunları söyledi:

“Bu ülkede kahramanlar bitmez. Önceki nesillerde de birçok kahraman vardı. Bizim neslimizde, binlerce kahraman var, binlerce şehit var ama bu halka mal olmuş bir tek kahraman Ömer Halisdemir.

15 Temmuz’da ülke olarak zor dönemlerden geçtik. Bizim yaşımız itibariyle darbeyi daha önce görmedik. Sadece muhtarılar veya teşebbüsler oldu ama böyle büyük bir şekilde, birde kendi içimizden, kendi askerlerimizden böyle bir şey olduğu için bu bizi daha da büyük yaraladı. Bunlar bizim daha da içimizi acıttı. Bu olayın seyrini değiştiren Ömer Halisdemir, eğer böyle bir kahramanlık yapmasaydı, yüreğindeki iman gücü, vatan sevdası olmasaydı ve aldığı emri gözünü kırpmadan kahramanlık göstererek yerine getirmeseydi, belki daha başka şeyler olacaktı. Bundan dolayı onun kahramanlığını yaşatmak için biz evladımıza Ömer Halis Demir’in ismini verdik.”

“KARAMAN’DA İLK ÖMER HALİS”

Türkiye’de birçok yeni doğan bebek adının “Ömer Halis” olduğunu ancak Karaman’da ilk kez kendilerinin koyduğunu aktaran baba Kaya, “Karaman’da bir ilk oldu. İnşallah devamı gelir. Ülke genelinde 63 bin bebeğin ismi Ömer Halis ama Karaman’da ilk bize nasip oldu. Onun kahramanlıkları daha çok anılır. İleride evladımız bize benim ismim kim dediği zaman göğsümüzü kabartarak ona ismini kimden aldığını gururla anlatırız. Anlatacağız da zaten bunları. Bebeğimiz biraz daha büyüsün inşallah Ömer Halisdemir’in kabrini de ziyaret edeceğiz. Babasının elini öpeceğiz ve diyeceğiz ki bir Ömer Halis’in de Karaman’da var.” dedi.