Bozkır, yaptığı açıklamasında; “Binbir Kilise’den Manazan’a, Yunus Emre’den Atatürk’e, Karamanoğullarından Türkçe’ye başta olmak üzere birçok konuda Karaman’ın değerleri ilk kez geniş platformda masaya yatırılarak müzakere edildi.

Aralık ayı başından bu yana, içerisinde akademisyen, turizm işletmecileri, hemşehri dernek başkanları, basın mensupları ve Karaman’ın geleceği için bende varım diyen çok sayıda Karaman Sevdalısı ile zoom sistemi ile düzenlediğimiz çalıştay büyük bir ilgi, yoğun bir katılım ile yapılmış ve çok verimli sonuçlar alınmıştır.

Dostlarımızın ürettiği ve çok fazla değer verdiğimiz fikirleri, bizleri Karamanlı olduğumuz için bir kez daha gururlandırmış, ileriye dönük çalışmalarımız için cesaretlendirmiştir.

Bu toplantılarımızda, 2021 UNESCO Yunus Emre Yılı, 2023 Türk Dünyası Kültür Başkenti, Türk Dili çalışmaları ile Tapucak, Taşkale, Karadağ ve Canhasan Projesi gibi ana başlıklar üzerinde çalışılmış, Karaman’ın tanıtımında öne çıkacak kültürel ve sanatsal etkinliklerin neler olabileceği noktasında fikir alışverişinde bulunulmuştur.

Karaman çapında kültür ve turizm alanında farkındalığı geliştirmek ve bu amaca hizmet edebilecek proje fikirlerini yetkililerle paylaşmak için; KAREV Kurucu Başkanı Veli Bozkır, Duru Bulgur sahiplerinden KAREV Kurucu ve Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Duru, BİFA Bisküvi Yönetim Kurulu ve KAREV Kurucu Üyesi Nazlı Babaoğlu, hemşerimiz Prof. Dr. Bilgehan Gülcan tarafından bir dizi ziyaret gerçekleştirilmiştir.

Bu kapsamda; Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Ticaret Odası Başkanı, Esnaf Odalar Birliği Başkanı, Ziraat Odası Başkanı, İl Milli Eğitim Müdürü, Kâzımkarabekir, Ermenek, Sarıveliler, Başyayla, Güneyyurt, Kazancı, Belediye başkanları ve Meclis üyeleri ziyaret edilmiştir.

Yapılan ziyaretlerde, özellikle 2021 yılının UNESCO Yunus Emre anma ve kutlama yılı olması nedeniyle “Yunus Emre ve Karaman” başlığındaki proje fikirleri ve ayrıca T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2023 Stratejisi’nin Karaman’a açtığı fırsat pencereleri ağırlıklı gündemi oluşturdu. Özellikle bu dönemde gerek devlet bürokrasisinde üst mevkilerde olan hemşerilerimizin varlığının ve gerekse KAREV’in mütevelli heyetinin yapısının, projelerin hayata geçmesindeki önemi tüm görüşmelerde ortak bir kanaat olarak ortaya kondu.

Görüşmeler sonucunda ziyaret edilen tüm yöneticilerimiz, Karaman’da kültür ve turizm başlığında yapılacak hamlelerin önemini ifade ederek, içinde yaşadığımız dönemin bu atılımları yapmak için uygun zemin oluşturduğu ve ortaya konan proje fikirlerinin öncelikler ve finansman yetenekleri gözetilerek hayata geçirilmesi konusundaki olumlu fikirlerini ilettiler.

Ziyaretlerimize Karaman Milletvekilleri ve siyasi parti il başkanlarıyla devam edilecektir.

Ortaya çok güzel bir sonuç çıkmış, Karaman’ımızı layık olduğu yerde görme ümidimizi canlandırmıştır.

Bu çalışmaların gelecek tarihlerde de devam etmesi dileği ile kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.