Yeni eğitim öğretim yılının başlamasıyla birlikte kırtasiye sektöründe yoğun bir hareketlilik yaşanırken, Karaman’daki kırtasiye işletmecileri ise durumdan oldukça memnun olduklarını dile getiriyor. Okullardan verilen listelerle öğrencilerin ihtiyaçlarını almak isteyen veliler, kırtasiyeciler ve kırtasiye reyonlarında kuyruklar oluşuyor.

BOL ÇEŞİT, UYGUN FİYAT, GÜLERYÜZ

Külhan Mahallesi 13. Sokak üzerinde hizmet veren Kitap Dünyası, öğrenci ve velilerin vazgeçilmez adresi haline geldi.

Okul çıkışlarında adeta bir eğim yuvası gibi dolup taşan Kitap Dünyası, İlk, Orta, Lise ve Üniversitenin her sınıfına hitap ediyor.

Güler yüzlü kadrosu ve sunulan hizmet ile eğitimde çığır açan Kitap Dünyası işletmecisi Belya Bilgin, amaçlarının para kazanmak olmadığını, Karaman’da eğitime daha büyük katkıyı nasıl sağlayabiliriz çabasında olduklarını söyledi.

“BİRKAÇ GÜN DEĞİL YIL BOYUNCA YANINIZDAYIZ”

Birkaç gün değil yıl boyunca öğrencilerin ve velilerin yanında olduklarını ifade eden Bilgin, “Okul sezonu yaklaşınca bazı firmalar kırtasiye malzemesi satışına başlıyor. Vatandaşlarımızda satışların ucuz olduğunu düşünerek oralardan alışveriş yapıyor fakat atladıkları bir durum var. Piyasada ucuz satılan kırtasiye ürünlerinin hemen hepsi kanserojen madde içeriyor. İthal olarak dışarıdan çok fazla ürün geliyor ve uygun fiyatlara veriliyor. Sağlık açısından iyi ürünler değiller.” dedi.

“DÖVİZİN ARTIŞINI KIRTASİYE FİYATLARINA YANSITMIYORUZ”

Karaman halkının cebine uygun fiyatta hizmet vermeye devam ettiklerini belirten Bilgin, şunları söyledi;

“Dövizin yükselmesi nedeniyle okul hazırlıkları ailelerin bütçelerini ciddi anlamda sarsıyor. Kırtasiyeciler ise bu duruma tedbirli yaklaşıyor. Fiyatların sabit kalmasını ve dövizde artık bir düşüşün yaşanmasını ümit ediyoruz.”

YARDIMCI OKUL KİTAPLARINDA %40’A VARAN İNDİRİMLER

Zam yerine indirimler ve kampanyalar yaptıklarını kaydeden Belya Bilgin, “Birçok üründe kampanyalarımız sürüyor. Yardımcı okul kitaplarında %40’a varan indirimler yaptık. Çantalar ise eski fiyatlarla satışta. Piyasada maliyeti fazla olan fotokopi kağıdını 18 TL’ye, 32 tuşlu melodikayı 45 TL’ye ve buna benzer birçok üründe satışlarımız hep indirimli.” ifadelerini kullandı.