Emniyet Genel Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Hizmetleri Yönetmeliği uyarınca Kent Güvenlik Danışma Kurulu Toplantısının ikincisi, Vali Fahri Meral Başkanlığında gerçekleşti.

Polisevinde gerçekleştirilen toplantıya, Milletvekili Recep Şeker, Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, Cumhuriyet Başsavcısı Ali İrfan Yılmaz, Baro Başkanı Oktay Yılmaz, Vali Yardımcısı İsmail Hakkı Çınarsoy, KMÜ Rektör Yardımcısı Ercan Oktay, İl Emniyet Müdürü Fikret Bayraktar, İl Genel Meclis Başkanı Adem Kapar, ilgili Kamu Kurum ve Kuruluş Müdürleri, STK temsilcileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Bayraktar, “İlimizin huzuru ve güvenliği konusunda, halkımızın desteği kadar kurum ve kuruluşların da bu çalışmalara katılması, destek vermesi büyük önem arz etmektedir. Karaman İl Emniyet Müdürlüğü olarak, Kanunların bizlere tanıdığı yetki çerçevesinde halkımızın huzuru ve güvenliği için 24 saat kesintisiz bir şekilde sahada görevimizi yerine getirmekteyiz.” dedi.

Bayraktar, Karaman Emniyet Müdürlüğü veya Emniyet Genel Müdürlüğü organizesinde eş zamanlı olarak planlanan asayiş ve huzur uygulamalarının yanı sıra alışılmışın dışına çıkmayı amaçlayan yeri ve zamanı son ana kadar belli olmayan şok uygulamalarla suç ve suçluların yakalanmasına dönük çalışmalar yürütüldüğünü söyledi.

Konuşmasını Karaman’ın asayiş istatistikleriyle sürdüren Emniyet Müdürü Bayraktar, şunları aktardı;

“Hırsızlık, kapkaç, nitelikli hırsızlık ve kasten yaralamanın nitelikli hallerinde geçtiğimiz yıla göre azalış gözlenmektedir.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın eğitim ve öğretim hayatının güvenli bir şekilde devam edebilmesi amacıyla bu eğitim dönemi başından itibaren; 74 okulumuza Milli Eğitim Müdürlüğünce 71 özel güvenlik personeli görevlendirilmiş, 15 okulumuza birbirine yakın olan okullar da göz önüne alınarak (9) personelimiz görevlendirilmiş, 59 okulumuz için de okul idarecilerinin doğrudan ulaşabileceği şekilde (59) personelimiz Güvenli Eğitim Koordinasyon Görevlisi olarak görevlendirilmiştir. Yine okul güvenliğine ilişkin olarak okulların Kent Güvenlik Yönetim Sistemine (KGYS) dahil edilmesine dönük çalışmalar devam etmektedir.

KARAMAN’DA ÖRGÜTSEL FAALİYET BULUNMAMAKTA

Uyuşturucu ile mücadele konusunda; İlimiz geçiş güzergahında yer almamakla birlikte organize sayılabilecek örgütsel faaliyet bulunmamaktadır. Uyuşturucu kullanımı ve ticareti konusunda özellikle reçeteye tabi hapların ağırlık kazandığı görülmektedir. Okullarımızda, bu konuda önemli sayıda bir tespit bulunmamaktadır.

Terör faaliyetleri açısından, son zamanlarda FETÖ/PDY'ye karşı özellikle askeri mahrem yapıya yönelik diğer illerle eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirilmektedir. Diğer terör örgütleri açısından İlimizde önem arz eden bir faaliyet bulunmamaktadır.

KARAMAN, YARALANMALI KAZA SAYILARINDA DÜŞÜŞ YAŞANAN İLK BEŞ İL ARASINDA

Trafik birimlerimiz tarafından şehir içinde ve şehir dışında yoğun bir şekilde sabit ve seyir halinde denetimler gerçekleştirilmektedir.

8 Ağustos-15 Kasım tarihleri arasında 100 günlük eylem planı kapsamında yapılan denetimlerde, geçtiğimiz yıla göre toplam kaza sayısında %21, maddi hasarlı kaza sayısında ise %28 oranında azalış olduğu tespit edilmiştir. Ülke ortalaması dikkate alındığında son istatistiklere göre ilimiz, yaralanmalı kaza sayılarında düşüş yaşanan ilk beş il arasında 2. İl konumunda bulunmaktadır. Yine aynı dönemde denetlenen araç sayısı geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre %63 oranında artmıştır. Trafik denetimlerimiz drone destekli olarak ihlallerin ve kazaların sıklıkla yaşandığı yerlerde devam etmektedir. İçinde bulunduğumuz kış aylarında sürücülerimizin güvenli bir şekilde trafikte yer alması açısından kış lastiği denetimlerimizde aynı şekilde devam etmektedir.

Halkımızın huzurunu, vatandaşımızın memnuniyetini şiar edinen Karaman İl Emniyet Müdürlüğünün yöneticisi olarak, tüm kurum ve kuruluşlar ile koordineli bir şekilde gayretli ve özverili olarak görevimizi yerine getirmeye devam edeceğiz.”

Program, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Muhammet Ergin tarafından İl genelinde yürütülen hizmetler ve projeler hakkında yapılan sunumla devam ederken, 2017-2018 yılları arasındaki asayiş ve trafik olaylarının değerlendirilmesi yapıldı.

Toplantı katılımcıların görüş ve temennilerini dile getirmelerinin ardından sona erdi.