Karaman Ticaret İl Müdürü Adem Özcan, 24-27 Eylül 2020 tarihleri arasında Ankara Ticaret Odası Kongre ve Sergi Merkezi Congresium’da bu yıl dördüncüsü düzenlenecek olan ve İlimizden de iki kooperatifin katılacağı “Türkiye Kooperatifler Fuarı” hakkında açıklamalarda bulundu.

Düzenlenecek fuarın, Türkiye’nin her bölgesinden alanında başarı kazanmış 190’ın üzerinde kooperatifi, sektörün diğer tüm paydaşları ve ziyaretçileri ağırlayacağını belirten Karaman Ticaret İl Müdürü Adem Özcan, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın da katılacağı fuarın açılış töreninde çeşitli kategorilerde yılın kooperatifleri ödülleri takdim edileceğini söyledi.

Ticaret İl Müdürü Adem Özcan, “Birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak fuarda içinde bulunduğumuz pandemi koşullarına uygun olarak sosyal mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde gerekli tedbirler Bakanlığımız tarafından alınacak. Fuarda kooperatiflerin yanı sıra, kooperatifçilikle ilgili kamu kurum ve kuruluşları, kooperatifçiliğe destek sağlayan bankalar, perakende sektörünün temsilcileri ve önde gelen elektronik ticaret firmaları ile esnaf ve çiftçilerden, girişimci ve tüketicilere kadar ticari hayatın içindeki tüm aktörler bir araya gelecek” dedi.

Kooperatiflerin üretim kapasite ve portföylerini artırmak ve ihracatta da pay sahibi olmalarını sağlamak adına önemli bir adım olarak görülen fuarda, bunun için gerekli olan vizyon ve donanımın kooperatiflere kazandırılması amaçlanıyor diyerek konuşmasını sürdüren Özcan, “Bu kapsamda, e-ticaret temsilcileri ile bir araya gelecek olan kooperatifler bir tıkla alıcılarla bir araya gelmenin kapılarını aralamış olacak. Kooperatifler ayrıca ülkemizin önde gelen market zincirleri ile buluşarak kalite ve standardizasyon konularında donanımlarını artıracak ve kooperatif ürünlerinin marketler üzerinden tüketicilere ulaşmasını sağlayacak” diye konuştu.

İlimizden iki kooperatifimizin katılmasının uygun bulunduğunu vurgulayan Adem Özcan, “Katılım sağlayacak olan kooperatiflerimizden Kirazdağı Yöresel ve Tarımsal Ürünler Üretim ve Pazarlama Kooperatifi ile Obruk Süt Ürünleri Üretim ve Pazarlama Kooperatifi, fuar boyunca ilimize ayrılan stantlarda ilimizin yöresel ürünlerinin tanıtımını ve satışını yapacaklar. Kooperatiflerimiz bu organizasyonla yeni pazar imkânlarına da ulaşarak ilimiz üreticilerinin ürettiği yöresel ve doğan ürünleri, İlimiz ekonomisine katma değer oluşturabilecek şekilde pazarlama imkânları elde edecekler” ifadelerine yer verdi.

Karaman Ticaret İl Müdürü Adem Özcan, söz konusu fuarın, imece kültürünün ticari hayata yansıması olan kooperatif işletme modelini tanıtmayı geliştirmeyi ve yaygınlaştırmayı amaçladığını ifade ederek fuarın ilimiz ve ülkemiz kooperatifçiliği adına hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.