Karaman’ın dağ köylerinde yöresel olarak üretilip tüketilen ürünler Alâ Dükkan sayesinde beş yıldızlı restaurant menülerinde özel ürün olarak yerini aldı. Gıda sektöründe en önemli üretim merkezi olan Karaman’ın yöresel ve organik üretimi ile de Türkiye’de öncü olduğunu bir kez daha gösterdi.

Hürriyet yazarı Müge Akgün 27 Şubat 2021 tarihli köşesinde, ürünlerini beğendiği, güvenli bulduğu, organik ürün satışı yapan işletmeleri okuyucuları ile paylaştı. Bu paylaşımında 2. sırada bir Karamanlı firma olan ALÂ Dükkan’nı Divle Obruk tulumu, Karaman bastırık peyniri, güneş kurusu sebze ve meyveler, pekmez gibi ürünleri nedeniyle okuyucularına tavsiye etti.

Firmanın amacı ve iş modeli hakkında açıklamalarda bulunan firma sahibi Ahsen Toktay: “Pandemi sürecinde tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de tüketicilerin yoğun ilgi gösterdiği internet üzerinden organik ürün piyasası hızla büyümektedir. Bu büyüyen piyasada Karamanlı bir firmanın da öne çıkması Karamanımız için oldukça önemli bir haber olarak görülmektedir. Ayrıca Pandemi sürecinde  kırsalda yaşayan aileler ürünleri ile Türkiye  ekonomisine katkı sağlarken aile bütçelerine ve Karaman ekonomisine de katkı sağlamaktadır. Bu başarı Karaman İlinin tanıtımı ve gıda sektöründeki gücünün de perçinlemesine sağlamıştır.

Alâ Dükkan, Karaman’da kırsalda yaşayan kadınların desteklenmesi kapsamında, kadınların, yöresel, doğal ve yerli tohumlar ile ürettikleri ürünlerin internetten pazarlama fikri sonucunda ortay çıkmıştır.  İnsanımızın yüz yıllarca üreterek tükettiği, doğal, yöresel ve yerli tohumlar ile kırsaldaki kadınların emeğinden oluşan ürünlerin hak ettiği değerin ortaya çıkartılması işletmemizin ana gayesidir. Dağ köylerindeki üretici kadınlarla el ele vermek, onlara yardımcı olmak amacıyla 'Ala Dükkan' isimli iş yerini kurdum. Karaman'da çok fazla yöresel ürün var. Divle peyniri, kara mercimek, sumak, ekşi kara üzüm, domates kurusu gibi birçok ürünün üretip satılarak kırsal yaşayan kadınlarımızın üreterek mutlu olmaları bizim en büyük  gayemizdir.  Böylece Üreten  kadınlar mutlu olmakta, mutlu kadın mutlu ailede yetişmiş çocuklara sahip olmakta ve bunun sonucu da mutlu bir toplumda yaşamak hepimizin yararına olacaktır” dedi.