Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin geleneksel sanata sahip çıkan, okuyan, düşünen, araştıran ve uygulayan bireyler olarak yetişmesi amacıyla hayata geçirdiği Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmalarının İç Anadolu Bölge Finalleri Kayseri’de yapıldı. Karaman Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı Gençlik Merkezi tarafından ses ve icra, tiyatro, şiir okuma ve bilgi yarışmaları kategorilerinde düzenlenen il seçmelerinde dereceye giren gençlerin yer aldığı bölge finallerinde Karaman Gençlik Merkezi üyesi gençler yarışmaları 2 ikincilik ve 2 üçüncülük ile tamamladı.

Kayseri’de 4 gün süren bölge finallerinde Karaman’ı liseler arası bilgi yarışması kategorisinde temsil eden Social Butterflies grubu ile ses ve icra Türk sanat müziği kategorisinde temsil eden Murat Güneri bölge ikincisi olurken, şiir okuma yarışması 14 -17 yaş kadınlarda Zeynep Yaren Karataş ve 18-25 yaş kadınlarda Melda Çelik bölge üçüncüsü oldu.

Dereceye giren gençlik merkezi üyesi gençleri tebrik eden Gençlik ve Spor İl Müdürü Ali Osman Bebek, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından hayata geçirilen ve her yıl düzenlenen Gençler Arası Kültür ve Sanat Yarışmalarının İç Anadolu Bölge finalleri Kayseri ilinde gerçekleştirildi. Dört gün süren yarışmalarda gençlerimiz ses ve icra, tiyatro, şiir okuma ve bilgi yarışmaları kategorilerinde yeteneklerini sergileme fırsatı buldu. Gençlerimiz ses ve icra, şiir okuma ve bilgi yarışmalarında dereceye girerek bizleri mutlu ettiler. Bizler gençlerimizin yolunu açmaya, onların geleceklerini aydınlatmaya devam edeceğiz. Tekrar dereceye giren gençlerimizi tebrik ediyor, hayatlarında başarılar diliyorum.”