Hollanda‘da Türkler ve Göçmenler tarafından kurulan Denk Partisi, 20 Mart 2019’daki Eyalet seçimlerinde Kuzey Hollanda Bölgesi için Karamanlı hemşerimiz Ayşe Tekin- Konuksever’i 6. Sıradan aday gösterdi.

Ayşe Konuksever yaptığı açıklamada ”Saygıdeğer akrabalarım, Karamanlı hemşerilerim, arkadaşlar, Amsterdamlılar ve Kuzey Hollanda da ki takipçilerim; Büyük bir gururla, tatlı bir heyecanla ve sevinçle sizinle bu güzel haberi paylaşmanın mutluluğunu yaşıyorum.

Ben Ayşe Tekin- Konuksever, 34 yaşında, aslen Karamanın Kameni Köyündenim. Apeldoorn’da doğdum Amsterdam da büyüdüm. Hollandalı Türk kadınlarımızı daha çok politikada aktif görmek istediğim için kendim aday oldum ve politikaya atıldım. Kadınlarımıza örnek olmak istiyorum. Aktif olmak isteyen bayanlarımızı her daim destekleyeceğim” diyen Ayşe Konuksever, evli ve iki çocuk annesi.

Yıllardır siyasetin içinde aktif olan Ayşe Konuksever, Amsterdam Belediyesinde ve birçok vakıf ve dernekte sosyal çalışmaya imza attı. Türk toplumu için bugüne kadar verdiğim gayret ve çabayı artık eyalet meclis üyesi olarak taçlandırmak istiyorum, Kuzey Hollanda Eyaletini yönetmeye talibim ve 55 yöneticiden biri olmak istiyorum ”dedi.

Tunahan Kuzu liderliğindeki Denk Partisi Hollanda da 2018 yılında oyunu en çok yükselten ve en istikrarlı parti olduğu biliniyor.