Grand Karaman Otelde düzenlenen programa, Karaman Valisi Fahri Meral ve Eşi Zeliha Meral, Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Mehmet Akgül, KADEM Genel Başkanı Doç.Dr E.Sare Aydın Yılmaz, Karaman İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, daha sonra KADEM tanıtım gösterisinin izlenmesi ile devam etti.

Programda bir konuşma yapan KADEM Karaman Şubesi Temsilcisi Zinnur Karaman, KADEM Karaman temsilcisi olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdikten sonra destekleyenlere teşekkür etti.

Karaman, şunları söyledi;

“KADEM zenginleştirilmiş bir bakış açısı ile tüm dertlerin sesi olmaya gayret eden, bir sivil toplum kuruluşu olması ve bugün Karaman’da açılıyor olması bizler için ayrı bir mutluluk ve gurur kaynağı olmuştur. KADEM kadınların sosyo kültürel ekonomik ve siyasal anlamda, aktif katılımlarını destekleyen, kadınların demokratik haklarının bilincinde olmaları için çalışmalar yapan, mesleki gelişmelerine yönelik projeler üreten yeni nesil bir sivil toplum kuruluşudur. KADEM olarak kadınlarımızın hayatın her alanında daha güçlü olabilmeleri için projeler üretiyoruz.”

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkanı Sare Aydın Yılmaz düzenlenen açılış programında yaptığı konuşmada, Türkiye genelinde 37.temsilciliğini açmaktan gurur duyduğunu söyledi.

Kurulduğu günden beri KADEM'in dikkat çeken çok sayıda faaliyete imza attığını dile getiren Yılmaz, “Açılışlarımız önümüzdeki haftada devam edecek. Sıra bizi bekleyen Bingöl gibi, ağrı gibi, Kırşehir gibi illerimiz var. Toplamda 43 tane ilimizde KADEM in temsilcikleri, faaliyetleri başladı, çalışmalarına devam ediyorlar.” dedi.

Aileye büyük bir önem verdiklerini kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti;

“Biz aileye büyük bir önem veriyoruz. Aile olmadan gelecek olmaz. Çünkü, anne, baba olmadan huzurlu bir topluma dönüşemeyiz. Toplumun en küçük birimidir aile. Ailenizi yönetebiliyorsanız, toplumu da yönetirsiniz. Ailenin sorunlarıyla başa çıkmanın yollarını buluyorsanız, toplumun sorunlarıyla da başa çıkabilirsiniz. O yüzden aile bizleri eğiten bizleri büyüten bizleri güçlendiren geleceğe hazırlayan en önemli, en güçlü sıkı sıkıya sarılmamız gereken kurumlarımızın başında gelir.

KADEM kadınları olarak bizler ayrımcı bir dil kullanmaksınız kadınların aile içerisindeki rolünü ne kadar önemsiyorsak, dolayısıyla babanın da rolünü o ölçüde önemsiyoruz. Bizler farkındayız ki geleceğe umurla bakabiliyorsak eğer aile birlikteliğimizin önemini koruyor olabilmekten geçtiğini de bilmek gerekiyor.”

“KADINLAR İÇİN SANDIK NAMUS MESELESİDİR”

KADEM Başkanı Yılmaz, 24 Haziran genel seçimlerde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek olacaklarını bildirdi.

Kadınlar için sandığın çok güçlü bir namus meselesi olduğunu söyleyen Yılmaz, sözlerini şöyle sona erdirdi;

“24 Haziran’da ülkemizin bugününü ve geleceğini etkileyecek bir seçimimiz var. Bizler demokrasiyi sekteye uğratmak isteyenlere inat o gün millet olarak, vatanseverler olarak sandıklara gideceğiz ve oyumuzu kullanacağız. Çünkü biz kadınlar için sandık çok güçlü bir namus meselesidir. Sandık sizin geleceğinizin meselesidir. Vatanımızda istikrarın, kalkınmanın, demokrasinin ve adaletin devamlılığı için üzerimize düşen sorumluluğu, Sayın Cumhurbaşkanımızın bize açtığı yoldan yürüyerek 24 Haziran’da Kadın ve Demokrasi derneği olarak, Sayın Cumhurbaşkanımızın yapmış olduğu çalışmalara destek vereceğiz.”

Program daha sonra kurdele kesimi ve yemek ikramı ile devam etti.