Yaklaşık 500’ü aşkın kişinin katıldığı iftar programında önce oruçlar açıldı, sonra fasıl eşliğinde sohbetler yapıldı.

Gençlik Parkı girişindeki “Cadde Cafe” adlı restorandaki iftar buluşmasına katılım beklenenin üzerinde oldu. 200’e yakınının Karamanlı öğrencilerin oluşturduğu iftar davetlileri restoranın kapalı ve açık alanının tamamını doldurdu.

İftar programına Karaman Valisi Fahri Meral, TBMM Plan ve Bütçe Kom. Bşk. Lütfi Elvan, Karaman Milletvekilleri Selman Oğuzhan Eser ve İsmail Atakan Ünver, Karaman Eski Valisi Murat Koca, Bölge İdare ve İstinaf Mahkemeleri Başkanı Esat Toklu, Maliye Bakanlığı Eski Müsteşar Yrd. İlhan Hatipoğlu, MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ali Güler, Ankara Vali Yardımcısı Bilal Bozdemir, Yargıtay 18. Daire Başkanı Ziya Dinler, Cumhurbaşkanlığı Kabine Sekreteri Osman Sağlam, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Başkan Yardımcısı Alparslan Öğüt, Ticaret Bakanlığı İstihbarat Daire Başkanı Adnan Akgöz, TCDD Daire Başkan Yrd. Naci Özçelik, Dernek başkanları, ilçe belediye başkanları ile davetliler katıldı.

Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurulu Başkan Yardımcısı Alparslan Öğüt’ün Kuran okumasının ardından koro üyesi Veli Düzkaya’nın okuduğu ezan ile oruçlar açıldı.

Dernek Başkanı Veli Bozkır, Bölge İdare ve İstinaf Mahkemeleri Başkanı Esat Toklu’ya iftar yemeğinin sponsorluğu için, Karaman ve Ankara’dan gelen davetlilere de katılımları için teşekkür etti.

Bozkır, dernek çalışmalarını anlatırken desteklerini esirgemeyen Karamanlı sanayicilerden övgüyle söz etti. Dernek binasının yeni alınan daireyle birleştirilerek Karaman Evi olarak çok amaçlı hizmet vereceğini vurgulayan Veli Bozkır, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan’ın katkılarını anlattı. Bozkır, Sayın Elvan’ın girişimiyle Karaman’a Karadağ etekleri olarak planlanan Olimpiyat Köyü’nün kurulması için önümüzdeki günlerde çalışmalara başlayacaklarını müjdeledi.

Lütfi Elvan da konuşmasında derneğin çalışmalarını yakından takip ettiğini, güzel işler yapılmasından mutluluk duyduğunu söyledi.

İstanbul programı nedeniyle iftar yemeğine katılamayan Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı’nın selamının konuklara iletilmesinin ardından, Karaman Valisi Fahri Meral ile Karaman milletvekilleri Selman Oğuzhan Eser ve İsmail Atakan Ünver de böyle güzel bir buluşmaya vesile oldukları için dernek yönetimine teşekkür ettiler.

Dernek bursiyerlerinden bu yıl mezun olan öğrenciler ise Başkan Veli Bozkır’a plaket ve çiçek takdim ederek, dernek yönetimine ve kendilerine burs desteği sağlayan hayırseverlere minnet duyduklarını ifade ettiler.