Merhabalar, Üniversitemiz, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldum. Lisansüstü eğitimime üniversitemiz de devam etme hedefim var. Kendi Üniversitemizi tanımanız ve aklınızdaki soruları cevaplamak adına öğrenci gözüyle üniversitemizi tanıtmaya çalışacağım. Keyifli okumalar…

ÖNCELİKLE BİRAZ KARAMAN İLİMİZDEN BAHSETMEK  İSTİYORUM..

Karaman; maddi açıdan öğrenci için oldukça uygun bir şehir. Yeterli sosyal imkanlar olduğunu düşünüyorum. İyi bir arkadaş grubu da oluşturabilirseniz bu şehirden ayrıldığınız zaman özleyeceğinizden kesinlikle şüpheniz olmasın Yeterli sayıda kafe ve yeme-içme mekanları mevcut. Onun dışınca canlı müzik yapan mekanlar da var. Yakın zaman da bir AVM açılacak. Büyük giyim ve ayakkabı markalarının mağazaları da şehrimiz de mevcut. Genel olarak yeme-içme ve barınma açısından bir sıkıntı çekmeyeceğinizi ifade etmek isterim.

KALACAK YER VE ULAŞIM SIKINTISI YOK..

Karaman’da kiralar oldukça uygun. Yeterli kapasitede de KYK yurtları da mevcut. KYK yurtları üniversiteye yürüme mesafesinde bulunmaktadır. Şehir içi ulaşımda Belediye otobüsleri ve minibüsler gayet kullanışlı ve fiyatlarının da oldukça uygun olduğunu ifade etmek isterim.  Örnek vermek gerekirse Belediye otobüsleri için öğrenci abonmanı (sınırsız binme) sadece 55 TL. Şehir içi otobüsler ve minibüsler de kampüs içerisine girmektedir.

ÜNİVERSİTEMİZİN KAMPÜSÜ MÜKEMMEL…

Üniversitemizde aklınıza gelebilecek ve ihtiyacınız olan her şey hemen hemen mevcuttur. Yemekhane, yeme-içme işletmeleri, kırtasiye, hediye mağazası, spor salonu ve yarı olimpik yüzme havuzu, her fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokulunda kantin bulunmaktadır. Fakültelerin birbirine olan mesafesi uzak değil. Gerekli yeşil alan, ağaçlandırma ve peyzaj çalışmaları son derece titizlikle yapılmış ve oldukça geniş bir yeşil alan vardır. Arkadaşlarınız ile rahatlıkla oturacağınız çok güzel yerleri ve kamelyaları mevcut.

AKADEMİK KADROSU OLDUKÇA GÜZEL…

Üniversitemiz de akademik anlamda hocalarımız gerçekten iyi. Bizlere oldukça sıcak davranıyorlar ve kendilerine odalarında rahatlıkla ulaşabiliyoruz. Farklı üniversiteler de öğrenim gören arkadaşlarım ile konuştuğumda hocalara rahat ulaşamadıklarını ifade etmişlerdi. Bence bizim üniversitemiz de bu büyük bir avantaj. Hocalarımız hem akademik anlamda hem de ders dışında çeşitli çalışmalarla bizi her zaman destekliyorlar.

2 TL’YE ÖĞLEN VE AKŞAM YEMEĞİ…

Evet, yanlış okumadınız ☺ Üniversitemiz de düzenli olarak titizlikle kontrol edilen bir yemekhane mevcut ve yemek ücreti öğrenciye sadece 2 TL ☺ Yemek menüleri ve porsiyonları gayet güzel ve doyurucu. Üstelik maddi durumunuz iyi değilse dönem başında yemek bursuna başvurup ücretsiz yemek yeme imkanınız da var.

KAMPÜSÜN İÇERİSİNDE ÖZEL İŞLETME BİR SPOR SALONU…

Üniversitemiz kampüsünde içerisinde yarı olimpik yüzme havuzu, fitness salonu, sauna, buhar odası ve Türk hamamı da bulunan bir spor salonu mevcut. Hem de fiyatı oldukça uygun ve zaman zaman çok güzel kampanyalara yapıyorlar. Bence bir öğrenci için her kampüste bulunmayan çok özel bir hizmet. Dersten çıkıp spor salonuna gitme imkanı müthiş ☺

KAMPÜSÜN İÇERİSİNDE AİLE HEKİMİ VE PSİKOLOG…

Üniversitemiz Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı binasında hizmet vermekte olan Aile Hekimleri bulunmaktadır. Tahlillerin de yapılabildiği üniversitemiz Aile Hekimliğinden kampüsten çıkmadan sağlık ile ilgili gereksinimlerini rahatlıkla halledebilirsiniz. Üstelik üniversitemiz Tıp Fakültesi’nin bünyesine katılan Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi (Karaman Devler Hastanesi) üniversitemize oldukça yakın mesafede bulunuyor. Bunların yanı sıra Psikolojik Danışma ve Rehberlik servisinde psikolojik yardım almak isteyen öğrencilere destek verilmekte, yeni gelen öğrencilere üniversite ve şehir ortamına uyum sürecinde yardımcı olunmaktadır.

ÇOK BÜYÜK VE İÇERİK AÇISINDAN ZENGİN BİR KÜTÜPHANEMİZ VAR

İçerisinde bireysel ve grup çalışma odalarının olduğu, oldukça geniş ve refah bir kütüphanemiz bulunmaktadır. Daha önceden rezervasyon yaptırıp veya o anda boş ise hemen kullanabiliyorsunuz. Üstelik çok sayıda, akademik ve edebi çalışmalarınızı gerçekleştirebileceğiniz bilgisayar imkanı da kütüphanemizde mevcuttur.  Üstelik üniversitemiz de her binada sizler için ücretsiz Wİ-Fİ hizmeti de bulunmaktadır.

SOSYAL, KÜLTÜREL VE SPORTİF ÇOK SAYIDA ETKİNLİK ÜNİVERSİTEMİZDE DÜZENLENİYOR...

Yaklaşık olarak 70’in üzerinde aktif öğrenci topluluğu bulunan üniversitemiz de, birbirinde kıymetli çok sayıda etkinlik düzenlenmektedir. Siz de mevcut öğrenci topluluklarında görev alarak veya kendiniz bir topluluk kurarak bizzat etkinlikler de görev alıp düzenleyebilirsiniz. Ben de üniversitemiz de 3 yıl Genç Girişimciler Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yerine getirdim. Şunu ifade etmek isterim ki öğrenci topluluklar da görev almak ve etkinlikler düzenlemek sizlere kültürel anlamda büyük katkı sağlayacaktır. Benden söylemesi ☺

ÇOK SAYIDA SPOR ALANI MEVCUT…

Üniversitemiz de açık futbol sahası, tenis kortu, halı saha, basketbol sahası, spor salonu ve bisiklet yolu mevcuttur. Bu imkanlardan rezervasyon ile uygun saatte tüm öğrenciler faydalanabilmektedir.  Özellikle halı saha ücretinin oldukça uygun olduğunu söylemek istiyorum ☺

KARAMANOĞLU MEHMETBEY ÜNİVERSİTESİ SİZLERİ BEKLİYOR…

Genel anlamda üniversitemiz de ki sosyal, kültürel ve sportif imkanlardan bahsetmeye çalıştım. Aklınıza gelen her soru için [email protected] adresinden veya izzetdedeogluofficial İnstagram adresinden rahatlıkla sorabilirsiniz. Ayrıca üniversitemiz öğrenci işleri de tüm sorularınızı büyük bir keyifle yanıtlayacaktır. Kendinizi geliştirmek için eşsiz bir üniversite. Üniversitemizin bana çok şey kazandırdığını ifade etmek isterim. Tercihleriniz şimdiden hayırlı olsun. Sağlıcakla kalın..