Mevlana Kalkınma Ajansı, TR 52 Konya-Karaman Bölgesi’nde teknoloji odaklı girişimcilik ekosisteminin geliştirilmesi amacıyla kasım ayında düzenlediği Maker Hackathon etkinliğinin ikincisi 14-15-16 Aralık 2018 tarihlerinde gerçekleştirdi. Etkinliğe "Karanlığı Aydınlatın" isimli projesi ile katılan Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri yapılan değerlendirme sonucunda 12 proje içerisinden ´Türkiye Birincisi´ olarak büyük bir başarıya imza attılar.

İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu’nu ziyaret eden proje ekibi ilk olarak görme engelli bireylerin yaşamlarını kolaylaştırıcı sensör ve proje hakkında bilgilendirmenin ardından Kuntoğlu´na projeyi uygulamalı olarak tanıttılar.

Türkiye birinciliğinden dolayı Karaman Necip Fazıl Kısakürek Sosyal Bilimler Lisesi proje ekibini, okul yöneticilerini ve öğretmenlerini tebrik ederek sözlerine başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Mevlüt Kuntoğlu elde edilen başarının bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi.  Günümüz dünyasında bilginin en etkili güç olduğunun altını çizen İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, bilgi elde etmenin yanında bilginin üretime dönüşmesi halinde değer kazanacağını ifade etti. 

İl Müdürü Mevlüt Kuntoğlu, “Bilgi toplumların ortak özelliği bilgiyi üretime dönüştürmesidir. Öğrencilerimizin dijital ortamlarda ürettiğin her ürün geleceğine bir katma değer olarak geri dönecektir. Öğrencilerimizin elde ettiği bu başarı inşallah gelecekte daha büyük başarılara kapı açacaktır. Öğrencilerimiz hayatlarında başarıyı yakalamak istiyorsa öncelikli olarak zamanını iyi kullanmalıdır. Kitap okumak, ders çalışmak, televizyon izlemek, spor yapmak ve sosyal kültürel faaliyetlere katılmak için zamanı verimli kullanmalıdır. Dijital bir çağı yaşıyoruz. Bu açıdan teknoloji bizi değil, bizler teknolojiyi kullanmalıyız. Eğitimciler olarak bizler öğrencilerimize yol gösterip, rehberlik ediyoruz. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyor, bu başarıda emeği geçen okul yöneticilerine, öğretmenlerine ve velilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ziyaret, günün anısına çekilen fotoğraflarla sona erdi.