Piri Reis Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve ilimiz merkeze bağlı mahalle muhtarlarının da katıldığı toplantıda Vali Mehmet Alpaslan Işık, kovid-19 salgınının toplumun her kesimini tehdit ettiğini belirterek alınan tüm tedbir ve önlemlere rağmen özellikle karantina altında olması gereken izolasyona tabi vatandaşlarımızın evlerinde kalmadıkları ve dışarıya çıktıkları ile ilgili verilerin ellerine ulaştığını söyledi.

İzolasyona tabi vatandaşların sıkı bir şekilde takip edilmesi ve karantina sürelerini evlerinde geçirmeleri için mahalle denetim ekipleri oluşturulduğunu ifade eden Vali Işık, koronavirüs ile mücadelede virüsün yayılma alanının önüne geçilmesinin hayatiyet arz eden bir konu olduğunu dile getirerek, konunun öneminin toplumun her bir ferdine anlatılmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

Karantina altında olan vatandaşların belirlenen tarihler arasında evlerinde çıkmamaları ve virüsü başka insanlara bulaştırmamaları için mahalle muhtarlarına da çok önemli görevler düştüğünü belirten Vali Işık, karantina altında olan vatandaşlarımızın takibinin sıkı bir şekilde yapılarak insanları evlerinde tutabilmek için muhtarların yardımının önem arz ettiğini söyledi.

İzolasyona tabi vatandaşların kurallara ve alınan tedbirlere uymaları ve evlerinden çıkmamaları konusunda mahalle muhtarlarından hassasiyet göstermelerini isteyen Vali Işık, “ Bu görünmez hastalıkla mücadelenin topyekûn yapılması lazım. Toplumun her bir ferdi kendi üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirdiği takdirde bu sinsi virüsün yayılmasını önleyebiliriz. Halkımıza bunu iyi anlatmamız lazım. Mahallelerimizde karantina altında olan vatandaşlarımızın takibinin sıkı ve iyi bir şekilde yapılması lazım. Muhtarlarımızdan özellikle rica ediyorum, bu süreçte karantina kurallarına uymayarak dışarıya çıkan ve halkın sağlığını tehdit edecek davranışlarda bulunan insanları ilgili kurumlarımıza ihbar edilmesini istiyoruz” dedi.

Koronavirüs salgının yayılmasını önlemek ve halkımızın sağlığını tehdit eden bir hastalık olmaktan çıkarabilmek için el birliği içerisinde toplumun her kesiminin bizzat katıldığı bir çalışma yürütülmesi gerektiğini ifade eden Vali Işık, karantina altında olan izolasyona tabi vatandaşlarımızın dışarı çıkmaları ve kuralları ihlal ederek toplum sağlığını tehdit edecek davranışlarda bulunduğu tespit edildiği takdirde haklarında adli ve idari cezai işlemlerin yapılacağını söyledi.

Yaşanacak herhangi bir sıkıntılı durumda muhtarların kendisini 7/24 saat süresince arayabileceğini, varsa yaşanan sorun veya taleplerini kendisine bizzat iletebileceğini söyleyen Vali Işık, “Tüm halkımızın özverili ve sağduyu yaklaşımı ile özellikle maske kullanımı, fiziki mesafe kuralı, temizlik ve izolasyon kurallarına uyulduğu takdirde salgın belasını hep birlikte yeneceğiz” dedi.

Vali Mehmet Alpaslan Işık’ın konuşmasının ardından İl Emniyet Müdürü Ayhan Taş ve İl Sağlık Müdürü Dr. Adnan Kurşun, mahalle muhtarlarının mevcut uygulamada yaşadıkları sorunlar ve çözümü noktasındaki düşüncelerini katılımcılarla paylaştılar.