Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Adayı Prof. Dr. Mehmet Karataş daha bilimsel ve daha çok üreten bir üniversite için bilimsel toplantılara ve eğitime tam destek sözü verdi.
Rektör adaylığı sürecinde projeleri ve vaatleri ile gündeme gelen Prof. Dr. Karataş KMÜ de benimsediği yönetim anlayışı ile tüm çalışanların temel ihtiyaçlarını karşılayan ve tüm birimleri kapsayan bir gelişim ve değişim atağının yaşanacağını ifade etti.

Eğitim Materyalleri Desteği
Eğitimi önceleyen bir yönetim anlayışı kapsamında öğretim elemanları tarafından hazırlanan eğitim materyallerinin özel bir teşvik sistemi ile destekleneceğini bildiren Rektör adayı Prof. Dr. Karataş aynı zaman­da eğitim materyallerini güncelleyen her öğretim elemanının akademik puan elde edeceğini söyledi.
Akademisyenlerin bilgi birikimini ve öğretim deneyimlerini güncel koşullarda işlerliği olan eğitim materyallerine dönüştürmelerinin öğretim elemanları için mesleki verimliliği artıracağını vurgulayan Karataş öğrenciler için de kolay ulaşılabilir ve çeşitliliğe sahip kaynaklar oluşturacaklarını ifade etti.

Kitap Basımı ve Çeviri Desteği
Karataş “Öğrencilerimizin kitap temini konusunda; kitap yazan ve konularıyla ilgili Türkçe kitap eksikliğinden dolayı tercüme eden hocalara proje bazında destekleme verilecek. Bu kapsamda hiçbir projesi desteklenmemiş öğretim elemanlarına öncelik verilecek ve teşvik edilecek. Bu sayede önemli bilimsel kitaplarının İngilizce bilmeyen öğrenci kitlesine ulaştırılması hedeflenmektedir.” dedi.

Eğitim - Öğretim Koordinatörlüğü
Projeleri hazırlarken hem çalışanların, hem kurumun hem de öğrencilerin ortak ihtiyaçlarını göz önünde tutan Karataş “Ülkemizin 2023 vizyonu çerçevesinde, gerek uluslararasılaşma ve gerekse öğrencilerimizin gelişmelerine katkı vermek için eğitim - öğretim koordinatörlüğü kurulacak. Bu koordinatörlüğe akademik atama yapacağız ve bir öğretim üyemizi getireceğiz. Bir anlamda, üniversitemizin eğitim ve öğretim konusundaki durumunu an ve an analiz yapabileceğiz. İyileştirmek için çözüm önerileri sunacağız. Kendi özelliklerinin bilincinde, iletişim ve organizasyon becerileri güçlü öğrenciler yetiştirilecek. Bölüm başkanlığı yönetsel olarak merkeze alınıp, öğrenci hizmetlerinde yerinde yönetime geçilecek. Bölüm başkanlıklarının öğrenci sayıları dikkate alınarak sekreter ve diğer görevliler açısından destek olunacak. “ dedi.