Karaman İHH Hanımlar Kolu ve KMÜ Yerdeki Yıldızlar Topluluğunun işbirliği ile aralık ayı içerisinde düzenlenen örgü kampanyası ile temin edilen malzemeler, son günlerde saldırıların tekrar başladığı İdlip bölgesine ulaştırılmak üzere İHH Reyhanlı Suriye Çalışmaları Koordinasyon Merkezine teslim edildi. Ardından gönüllüler bölgede yapılan çalışmalarla ilgili ziyaretler yaptı.

Reyhanlı Lojistik Merkezinde, Astana görüşmelerine rağmen Şam rejiminin İdlib'de ve Doğu Guta'da sivillere yönelik tekrar saldırıların başlamasının ardından İdlip kırsalında başlayan göç için yoğun hazırlıkların yapıldığı görüldü.

Merkezde ilk olarak bölge çalışmaları hakkından görevliler tarafından sunum yapıldı. Bölge insanına günlük 120 ila 170 bin ekmek üretiminin yapıldığı fırının gezilmesinin ardından 2017 yılı Dünya Yetimler Gününde açılan tamamen yetimlere yönelik çalışmalar yürüten RAF-İHH Çocuk Yaşam Merkezine geçildi. 106 dönüm üzerine inşa edilen, dünyanın en büyük Yaşam Merkezi bünyesinde, 990 yetim çocuğun yaşayacağı (şimdilik 360 yetim kalıyor) her biri 350 m2 olan 55 evin yanı sıra üç okul, cami, sağlık ocağı, oyun alanları, kültür merkezi, kapalı spor salonu, rehabilitasyon merkezi, poliklinik binası, sanat atölyeleri, ekim-dikim amaçlı tarlalar, mesire alanı ve zeytinlik ve mini hayvanat bahçesi yer alıyor. 230 uzman personel rehberliğinde hayata hazırlanan yetimler, Türkçe ve Arapça eğitimler alıyor.

Daha sonra hasta ve yaralıların tedavi edildiği rehabilitasyon merkezleri ve Reyhanlı içerisinde İHH'nın bakımını üstlendiği, yetim ve annelerin eğitim gördüğü 9 yetimevinden biri ziyaret edildi.

Savaşta yaralanarak çeşitli uzuvlarını kaybedenlerin ihtiyaç duyduğu protezlere yönelik Kuveyt destekli kurulan Ortez ve Protez Yapım ve Uygulama Merkezinde yapılan incelemeler sonrasında ziyaret son buldu.