Kardof sözcüsü Bayram Ali Erhotamış'ın yaptığı açıklamada; “1. Gün Karaman'dan zahmetli bir yolculukla 570 km uzaklıktaki Kaş a ulaştık sabah saatlerinde Kaş otogarında güzel bir kahvaltının ardından Kaşlı çocuklarla 23 nişanı kutladık. büyük çakıl plajında diğer doğa sporcuları ve grup mihmandarı Mehmet Gültekin le buluşarak yürüyüşümüze  10.00 gibi başladık liman ağzı kakta üzerinden boğazcık köyüne ilk kamp yerine 26 km lik çok sıkı bir yürüyüşle Vardık.

2. Gün Boğazcık köyünden hareketle 7.8 km yol alarak Aperlai Krallığında denize sıfır çam meşe ve zeytinler arasında kampımızı kurduk. Tarihin içinde doyasıya denizin tadını çıkardık. Mor evde konaklayan arkadaşlar bu bölgede akşam yemeklerini yediler ve biz Ramazanın iskelesi civarında kamp attık.

3.Gün Aperlai den 10.00 gibi yola çıktık ve 13. 00 gibi Likya yolunun en güzel rotalarını adımlayarak Üçağız a Kekova Marina ya ulaştık kısa bir öğle yemeği molası ardından tekne turumuzu yaptık güney batı Akdeniz'in en güzel koylarında balık ekmek ve tuzlu denizin tadını çıkarttıktan sonra tekne bizi 3. Kamp yerimiz Kale köye bıraktı. Kale köyde batık şehri ve Likya medeniyetinin tarihi izlerini doyasıya gezdik fotoğraflar aldık. Alan mevkiinde çadırlarımızı kurarak gece ateşinde çayımızı demedik. Gece yağan yağmura rağmen her şey çok güzeldi.

4. Gün sabahı kamptaki kalan arkadaşlarımız andreakeye yürümeye devam ederken biz dermeye vedalaşarak ayrıldık. Noel Baba ve Myra antik kaya mezarları ve Myra kentini gezdik Antalya ve Bozkır da molalar vererek Karaman’a ulaştık.

Dünyaca bilinen Likya yolunun bir kısmını(67 km) tamamlayarak gelmenin keyfi içinde diğer aktivitelerimizde görüşmek üzere tüm katılımcılara ve gönlü bizimle olanlara teşekkür ederiz. Www.kardof.com faaliyetlerimiz ilgili linkten takip ediniz. Haftaya Mennan kalesi ve sürpriz şelale etkinliğimize bekleriz” dedi.