Karaman Doğa Sporları ve Fotoğraf Gençlik Spor Kulübü Derneği (KARDOF) tarihi Salavat Köprüsü ve Cırlavık Köprüsü’ne "Atatürk Yolu" gezisini gerçekleştirdi. Yapılan gezi hakkında bilgi veren KARDOF üyesi Kerem Çıtlak şunları söyledi: “Sabah evimizden bir doğa tutkunu olan Annem ve babam ile birlikte çıktığımızda saat 07.40 gösteriyordu. KARDOF dan arabaya binip yola çıktık.

Yolda ilk durduğumuz yer karlı bir yerdi. Uzun zamandır özlemiş olduğum ve en son yine KARDOF ile gittiğim 18 Mart Çanakkale Şehitleri anısına yapılan Karadağ gezisinde yapmış olduğum gibi büyük bir zevk ile karda kaydım. Artık yürüyüşe başlayacağımız köprüye gelmiştik. Yoldan hep birlikte yürümeye başladık. Bir yere geldik orada yolda çalışma vardı yol gelen selden bozulmuş ve tamirat yapılıyordu. Bize engel olmadı. Orada çok ilginç beyaz elmas gibi taşlardan topladım.

Salavat köprüsüne geldiğimizde yoldan aşağıda olduğunu gördüm çok güzel bir köprü idi. Burada uzun bir yemek molası verdik. Annemin akşamdan hazırlamış olduğu patates salatını elleri ile şebit ekmeğe sıkıp herkese verdi.Fotoğraflar çektirdik. Daha sonra Cırlavık Köprüsüne gittik. Burasının manzarası çok daha güzeldi, küçükte bir kanyon vardı. Ben aşağıya indim suyun yanın çok fotoğraflar çektirdim. Babam yapmış olduğu küçük bir gezintide kumun üzerin de ayı ve tavşan ayak izleri görmüş. Onların fotoğrafını çekmiş. Artık dönme zamanı gelmişti. Dönüş yolu daha yorucu idi. Yolda Annem ve babama şaka yapmak istedim ama saklanmak için çöktüğümde dizlerime dikenler battı. Çok canım yandı.

Çok güzel bir gezi olmuştu. Bu güne kadar görmeyenlere tavsiye ederim. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim.

Babamın notu :  “Habip Çalışkan Ermenek, Sultan Alanı, Karaman Bey Geçidi (Yelli Bel) Şeytan Deresi, Selavat Köprüsü ile Karaman'a (Larende) ulaşan yolun eski adı; "Karamanoğlu Döşemesi" dir. Zemini taş döşemedir. Daha sonraki adı, (Ermenek-Mut arası açılana kadar) Atatürk Yolu'dur.”

HABER MERKEZİ