Ankara’daki hemşerilerimize ve Ankara’daki üniversitelerde yükseköğretim gören Karamanlı öğrencilerimizin katılımı ile bir Mevlid-i Şerif programı gerçekleştirildi. İlimizin duayen işadamlarından Merhum Yılmaz Babaoğlu ve hemşerimiz Eski Devlet Bakanlarından Merhum Fikret Ünlü dualarla anıldı.

KAREV Kurucu Yönetim Kurulu Başkanı Veli Bozkır’ın açılış konuşması ile başlayan etkinlikte; KAREV Türk Sanat Müziği Korosu Sanatçılarından Din Görevlisi Veli Düzkaya Kur’an-ı Kerim okudu. Veli Bozkır ve KAREV Türk Sanat Müziği Korosu Sanatçılarından Alparslan Öğüt ilahilerle eşlik ettiler. Yapılan dualarla Merhum Yılmaz Babaoğlu, Merhum Fikret Ünlü ve Merhum Halil Başer’in ruhları taziz edildi. Devletimizin Kurucusu Hemşerimiz Atatürk ve Silah arkadaşları ile tüm şehitlerimiz için de duaların yapıldığı Mevlid-i Şerif programından sonra hep birlikte, üyemiz Kerra Başer’in ikramı yemek yendi. Yemek sırasında misafirler Yılmaz Babaoğlu ile anılarını misafirlerle paylaştılar. Orhan Yüksel, Vali Halil Nimetoğlu, Veli Bozkır ve Ali Güler tanıdıkları Yılmaz Babaoğlu ve Fikret Ünlü’nün kişilik özelliklerini ve Karaman’a yaptıkları hizmetleri gençlerle paylaştılar. Konuşmacıların Yılmaz Babaoğlu’nun daha çok sanayici ve eğitimci kişiliğine vurgu yaptıkları; hayırsever kişiliğini, Vakfımıza ve öğrencilerimize yaptığı yardımları öne çıkardıkları görüldü. Bir devlet adamı olarak Fikret Ünlü’nün Karaman’da iz bırakan hizmetlere imza attığı vurgulandı.

Konuşmacılar, Karaman’dan hastahanelere gelen hasta hemşerilerimizim yakınlarının kalabilmesi amacıyla ve eğitim ve öğretim yılı başında yurt çıkmasını bekleyen öğrencilerimizin kısa bir süre de olsa konaklayabilecekleri bir “Karaman Evi”ne ihtiyaç bulunduğunu ifade ettiler. Başkan Veli Bozkır, bu konuda çalışmalara devam ettiklerini, KAREV’in birleştirilmiş iki dairesinin bulunduğu mevcut binada satılacak dairelere talip olacaklarını, hedeflerinin zaman içinde binanın tamamını Karaman Evi haline getirmek olduğunu belirtti. Ayrıca bu konuyu Karaman Belediye Başkanı Sayın Savaş Kalaycı ile görüştüklerini, Ankara/Esat Bağlayan Sokakta tapusu Belediye’ye ait olan iki dairenin satılarak, geliri ile yetmezse KAREV’in tamamlayacağı bir miktar ile bu binadan iki daire alınarak yurt/misafirhane haline getirilmesi konusunu önerdiklerini açıkladı. Dr. Ali Güler konuyla ilgili olarak, Başkan Savaş Kalaycı’nın Karaman Evi projesine destek vereceğine inandıklarını ifade etti. Okunan Kur’an-ı Kerim ve Mevlid-i Şerif ile yapılan dualardan sonra, Başkan Yardımcısı M. Feridun Erdoğdu tarafından Şubat 2020 Öğrenci Bursları öğrencilerimize dağıtıldı.

Karamanlı kadınlarımızın da yoğun ilgi gösterdiği etkinliğe çok sayıda katılım olduğu dikkatlerden kaçmadı. Önceki Karaman Valilerinden Hali Nimetoğlu, Önceki Belediye Başkanlarımızdan Özcan Genç, Ankara’da yaşayan bürokratlarımızdan İbrahim Dedeoğlu, Altan Onat, Osman Sağlam, Dr. Ali Güler, Naci Özçelik, Okul Oğuz, Dernek eski başkanları Orhan Yüksel, Cevdet Gökyer, Başkan Yardımcımız Feridun Erdoğdu, Ayhan Akgöz ve 200 e yakın hemşerimizin katıldığı toplantı BİFA Bisküvi Yönetim Kurulu Başkanı Necati Babaoğlu’nun katılımcılara verilmek üzere gönderdiği BİFA ürünlerinin konuklara dağıtılmasıyla son buldu.