Merkezi Ankara’da olup, 12 Haziran 2020 tarihinde Resmi Gazete’de yayınlanarak kuruluşu tamamlanan KAREV, bir yıllık süre içinde önemli hizmetlere imza attı. Pandemi sürecinde kısıtlamalara rağmen Karaman’a hizmetlerine devam eden KAREV, bir yıl içinde hayırseverlerin katkılarıyla 400 adet tablet temin ederek ihtiyaç sahibi öğrencilerimize dağıttı. Ankara’daki üniversitelerde öğrenim gören Karamanlı öğrencilerle her yıl düzenli olarak verilen aylık bursları aksatmadan devam ettiren KAREV, bu defa kültürel hizmetleriyle göz doldurmaya başladı.

KAREV Başkanı Veli Bozkır’ın gazetemize verdiği bilgilere göre, önümüzdeki süreçte her ayın son Çarşamba günleri KAREV’in sosyal medya hesaplarından Karamanımızın bir değeri, konusunda uzman hocalar tarafından söyleşilerle hemşerilerimize anlatılacak. Dr. Ali Güler’in “Hemşehrimiz Atatürk” konulu sunumu 26 Mayıs 2021 Çarşamba akşamı saat 20.00-21.00 arasında KAREV’in Facebook sayfasından gerçekleştirdi. Çok sayıda izleyici tarafından takip edilen program beğeniyle izlendi. Yapılan yorumlarda KAREV’in bu faaliyetlerinin devamı talep edildi. Başkan Bozkır, bu sunumların, Yunus Emre, Kazım Karabekir Paşa, Türk Dili, Piri Reis ve Karamanoğlu Mehmet Bey gibi değerlerimizin anlatımlarıyla süreceği müjdesini verdi.

İkinci olarak, KAREV’in “Başkentte Karaman” dergisi bu yıl özel bir sayı ile yayımlanacak. Bilindiği gibi 2021 yılı UNESCO tarafından “Yunus Emre Yılı” olarak ilan edildi.  Yine bu yıl, Cumhurbaşkanlığı tarafından “Türk Dili Yılı” olarak kabul edilmiş bulunmakta. KAREV’in Başkentte Karaman Dergisi “Karaman’ın Değerleri” konusu ve “Türk Dili ve Yunus Emre Özel Sayısı” olarak, hacimli bir prestij kitap şeklinde basılarak dağıtılacak.

Üçüncü olarak, Resmi Dil Bayramı kapsamında Eylül Ayında Ankara’da geniş katılımlı bir “Türk Dili Paneli” KAREV tarafından gerçekleştirilecek. Yine bu kapsamda, Ankara’da geniş katılımlı bir “Bizim Yunus ve Çağı” isimli bir başka panel daha icra edilecek.

“Karaman’ın tanıtımının, Karaman’ın değerlerini ve kültürünü tanıtmaktan geçtiğini” belirten Başkan Bozkır, KAREV olarak başta burs verdiğimiz öğrencilerimiz olmak üzere hemşerilerimize Dr. Ali Güler’in altı kitaptan oluşan “Dahi Atatürk” isimli eserinin dağıtılacağı müjdesini de verdi   .