Genel Kurul toplantısına Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, AK Parti Karaman Milletvekili Av. Selman Oğuzhan Eser, Karaman Valisi Mehmet Alpaslan Işık, Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Namık Ak, Karaman Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Kemal Önder Demirkollu, KGRT Kurucusu sahibi Medeni Yavuzaslan, KAREV Mütevelli üyeleri; KAREV Kurucu Başkanı Veli Bozkır, Duru Bulgur Onursal Başkanı İhsan Duru, Saray Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sami Özdağ, BİFA Bisküvi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nazlı Babaoğlu, Duru Bulgur Yönetim Kurulu Başkanı Emin Duru, Bölge İdare ve İstinaf Mahkemeleri Başkanı Esat Toklu, Cumhurbaşkanlığı Kabine Sekreteri Osman Sağlam, Çamsan Genel Müdürü İlhan Hatipoğlu, Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Ali Güler, Sarraflar Derneği Başkanı Sait Eren, Duru Sarrafiye sahibi Ziya Duru, İKEV Onursal Başkanı Suat Sözer, İKEV Yönetim Kurulu Başkanı Av. Suat Yıldırım, KAREV Yönetim Kurulu üyesi Mimar Feridun Erdoğdu, KAREV Denetim Kurulu Üyesi Mühendis Ayhan Akgöz, Hacıbayram Veli Üniversitesi Turizm Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilgehan Gülcan, Ankara Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Adnan Baysal ve basın mensupları katıldı.

KAREV Kurucu Başkanı Veli Bozkır’ın açış konuşmasının ardından Divan Başkanlığı seçimine geçildi. Divan Başkanlığına Suat Sözer, Katip Üyeliklere Nazlı Babaoğlu ve Osman Sağlam seçildiler.

Divan heyetinin yerini almasının ardından Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Başkanı Sözer, faaliyet raporunu okunması için Kurucu Başkan Veli Bozkır’a söz verdi.

Bozkır, raporunda Vakıf kuruluş süreci, kuruluşundan bugüne bir yıllık süre zarfında yapılan faaliyetler, öğrenci bursları, tablet bağış kampanyası, ailelere yardım konularında bilgilendirme yaptığı konuşmasına, Karaman Turizm Stratejik Planı hakkında bilgi veren ve bu konuda KARTAP tarafından hazırlanan kitaptan söz etti.

Bozkır, sözlerinin devamında ise Yunus Emre Hatıra Para basımında gelinen son durum, Canasan höyüğü kazı çalışmaları için alınan izin hakkında bilgiler vererek, Karamanlıların siyasette ve özellikle bürokraside daha etkin olmalarını, dolayısıyla Karaman’a hizmetlerinin artmasını, 2023 Türk Dünyası Kültür Başkenti unvanının Karaman’a alınmasının bundan sonraki en büyük hedefleri olduğunu söyledi.

Denetim Kurulu Üyesi Ayhan Akgöz’ün Denetim Raporunu okumasının ardından Faaliyet ve Denetim Raporları oybirliğiyle ibra edildi.

Gündem’in 14. Maddesi gereği yapılan seçimde Yönetim Kurulu asıl üyeliklerine; Veli Bozkır, İhsan Duru, Feridun Erdoğdu, Osman Sağlam, Ayhan Akgöz, Yedek üye Sait Eren, Emin Duru, İsmail Tayyar. Denetim Kurulu Üyeliklerine Nazlı Babaoğlu, İlhan Hatipoğlu, Ali Güler seçildiler, Yedek üyeliklere Suat Sözer, Ziya Duru seçildiler.

Genel Kurulu’un ardından Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın teşrifleriyle Karaman sıcaklığında bir ortamda birlikte yenilen yemek ortamında hep birlikte KAREV’in ve Karaman’ın sorunları ve çözümleri konularında istişarede bulunuldu.