Başyayla Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen mesire alanı, Sarı Dede türbesi, kamelya, çeşme, tuvalet ve Kaşoluk Mescidi Başyayla-Konya Karayolundan geçenlere hizmete açıldı.

Yapılan çalışmaları yerinde gören vatandaşlar, çalışmaların oldukça güzel olduğunu, bunun için Başyayla Belediyesine ve emeği geçenlere teşekkür ettiklerini belirttiler.

Çalışmalar hakkında açıklama yapan Başyayla Belediye Başkanı Şerafettin Bulgurcu; “İlçemizin doğal güzellikleri ve tarihi yerlerinin seyir edilebileceği, İlçemiz Başköy Mahallesi, Kaşoluk mevkiinde bulunan; İlçe Halkı ve yol güzergâhını kullanan misafirlerimiz için, dinlenme alanı olarak kullanılan, Kaşoluk mevkisinin restore çalışmaları, İlçemiz Başköy Mahallesi sakinlerinden Mehmet Kınay ve Hakkı Kınay kardeşler tarafından finansmanı sağlanarak restorasyonu yapılmıştır.

Birçok konuda örnek ilçe olarak gösterilen Başyayla’mızda Mehmet Kınay ve Hakkı Kınay gibi örnek insanların bulunması, bizim için gurur vericidir. Her zaman birlik ve beraberliğini gösteren İlçemizde, Belediye, Vatandaş ve Devlet işbirliği ile daha güzel şeyler yapılacağına yürekten inanıyor, memleket sevdasını ve her türlü güzelliği yaşatacak olan, Başyayla Halkıma ve Başyayla sevdalılarına teşekkürü bir borç bilir, bu örnek çalışmalarından dolayı Kınay kardeşlere şahsım ve İlçe Halkım adına teşekkür eder, şükranlarımı sunarım.” dedi.