Lokman Hekim Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Kaya ile Konya Lokman Hekim Sağlık Meslek Lisesi Müdürü Osman Kabalak, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı’yı makamında ziyaret etti. Eğitim, sağlık vebasınla ilgili konuların yer aldığı görüşmede konuşan, Lokman Hekim Eğitim Kurumları Yönetim Kurulu Başkanı Ali İhsan Kaya: Lokman Hekim Eğitim Kurumları olarak eğitimde önceliklerinin insan sevgisi olduğunu vurgulayarak, kamu ve özel sektörde sağlık personeli ihtiyacını karşıladıklarını söyledi. Sağlık Meslek Lisesinden mezun olan öğrencilerin kamu ve özel sektörde rahat iş bulma imkanına sahip olduklarını belirten Kaya, 2011 yılından buyana Konya’da eğitim-öğretim faaliyeti yürüten Lokman Hekim Sağlık Meslek Lisesinin bu yıl 3 üncü mezunlarını vereceğini ve yaklaşık 200 öğrenciyi mezun edeceklerini dile getirdi. Konya Lokman Hekim Sağlık Meslek Lisesinin, 834 öğrenci kapasitesinin olduğunu belirten Kaya, 11 inci ve 12 nci sınıf öğrencilerinin, özel ve kamu hastanelerinde staj yaptıklarını ifade etti. Kurumsal olarak sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiklerini dile getiren Kaya, Selçuklu Belediye Başkanlığının SEDEF ve AB’nin Erasmus projelerinde yer aldıklarını sözlerine ekledi.
OKSİJENDEN DAHA ÖNEMLİ- ORAL FİKSASYON
Eğitimin konularının ağırlıklı olarak yer aldığı görüşmede söz alan Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon (BYEGM) Konya İl Müdürü Cemil Paslı ise, ziyaretten duyduğu memnuniyetini dile getirerek, İl Müdürlüğünün çalışmaları hakkında bilgi verdi. Konya’da faaliyet gösteren basın-yayın kuruluşlarına ilişkin istatistiki bilgilere yer veren Paslı, Konya’nın basın yönünden yüksek bir potansiyele sahip olduğunu söyledi.
Kendisinin aynı zamanda eğitim uzmanı olduğunu da ifade eden Paslı, çocuk eğitiminde oksijen kadar önemli olan anne sevgisinin önemine değindi. Oksijenin insan fizyolojisinde ne kadar önemli ise insan psikolojisinin de bir o kadar daha önemli olduğunun altını çizen Paslı, 0-3 yaş arası bebeğin yetiştirilmesinde çocuğuna yeteri kadar ilgi ve alakayı gösteremeyen annelerin çocuklarında, oral fiksasyon denilen sendromun geliştiğine dikkat çekti.Paslı, oral fiksasyonda çocuğun mahrum kaldığı döneme takıldığı, kilitlendiği, 60 yaşında bile olsa etkisinin devam ettiğini belirterek, kişide davranış bozukluklarına sebebiyet verdiğini söyledi. 
Okul ve çevre faktörünün yanı sıra kişinin gelişiminde anne ve babanın çocuğuna olan yakınlığı, bağlılığı, sevgi ve şefkatinin kişilik oluşumunda önemli faktör oluşturduğunun altını çizen Paslı, “Doğumdan ölüme, insanla en yakın çalışılan meslek grubu içerisinde yer alan sağlık çalışanlarının, rutin görevlerinin dışında, koruyucu ve önleyici sağlık hizmeti olarak bu gibi temel konuları halka aktarmaları gerekmektedir.” dedi. Paslı, eğitim kurumlarının gençlere örnek olabilecek rol model insanları zaman zaman okullarına davet ederek, çocuklara erken dönemde verilebilecek bu tür imkanlar sayesinde, çocukların özgüven kazanımlarında önemli ölçüde katkı sağlanacağını sözlerine ekledi.
Paslı ziyaretin sonunda, kendi yazdığı ve mutluluğun anayasası olarak tanımladığı, 3 üncü baskıyı yapan “Ailede Huzur İçin 9 (Dokuz) S” kitabınıKaya’ya hediye etti.