Başyayla Kaymakamı Koray Çelik, görevinden ayrılması nedeniyle bir veda mesajı yayınladı. Çelik mesajında, "Çok Kıymetli Başyaylalı Hemşehrilerim, 10.11.2019 tarihinde başlamış olduğumuz "Kaymakamlık Vekilliği" görevimiz, İçişleri Bakanlığı'nda katılacağım Kaymakamlık Kursu nedeniyle tamamlanmış durumdadır. Allah'ın izni ile kurs sonrasında asaleten "Kaymakam" unvanı alarak memleketimizin başka bir köşesinde hizmetlerime devam edeceğim.

Geride bıraktığımız 16 ay boyunca vekil kaymakamlık bir kenara, asil kaymakam edasıyla vatandaşlarımızın her türlü problemlerine canla başla çözüm üretme gayreti içerisinde oldum. Özellikle 2020 yılı içerisinde Covid-19 salgını mesaimizin çok büyük bir kısmını işgal etti. Görev yaptığım süre boyunca her canın kıymetini bilerek ve yüce kitabımız Kur'an-ı Kerim'de, Maide Suresi 32. ayette yer alan "Kim bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur." kelamına mazhar olma gayreti içerisinde olduk. İnsan hayatının çok kritik kararların ve uygulamaların eşiğinde olduğu bu dönemde kendi evladımı nasıl korudu isem siz hemşerilerimin canını da aynı şekilde koruma gayreti içerisinde oldum. Sizlerden ricam bizlerden sonra da tedbirlere %100 riayet etmeniz ve bir başka kardeşimizin/evlatlarımızın hakkına girmemenizdir. Müjdelemek isterim ki güzel ilçemizden ayrılırken vaka ve temaslı sayısını SIFIR noktasına getirmenin mutluluğu içerisindeyim. Ancak ülkemiz mevcut şartlarına bakıldığında gelinen bu noktanın korunmaya devam edilmesi gerekliliği hasıl olmaktadır. En ufak bir gevşeme geri dönülemez noktalara bizleri sürükleyebilecektir.

Kıymetli Başyaylalılar, koronavirüs mücadelemiz devam ederken bir yandan da ilçemizin refahını ve gelişmesini artırmak için çabalar sarf ettik. Sayın Belediye Başkanımız ile birlikte uzun yıllardır ilçemizde olmayan Jandarma binamızın ilçeye yeniden kazandırılmasını sağladık. Çocuklarımızın, gençlerimizin ve sizlerin hizmetine bir adet spor salonu, kütüphane ve çocuk oyun alanı sunduk. İlçede eğitimden uzak çok sayıda gencimizi tablet ile buluşturarak eğitimden geri kalmamanın yollarını aradık. Bunları yaparken hedefimiz diğer il/ilçeleri yakalamaktan ziyade onların bir adım ötesine geçebilmek ve örnek oluşturmak olmuştur. Bu bakımdan "Başyayla"yı markalaştırmak ve her mecrada adından söz ettirmek görev süremiz boyunca temel prensibimiz olmuştur. İlçemize kazandıracağımız, bütçesi onaylanan Robotik Kodlama Atölyesi ve Huğlu Silah Kooperatifi ile imzalanan üretim tesisi protokolü bunun en güzel örnekleridir. Allah'ın izni ile çok yakın zamanda gençlerimiz ilçemizde teknik eğitim alacak, ilçemizde üretecek ve üreten Türkiye'ye bir katkı sunacaklardır. Genç kardeşlerimizin göç edip ilçemizin kaderine terk edilmesine bu saatten sonra imkan bulunmayacaktır.

Tüm bunlar yapılırken ilçenin tarımsal gelişimi açısından özellikle ekonomik getirisi yüksek olan badem, ceviz türü fidanların dağıtımı kaymakamlığımızca gerçekleştirilmiş ve dededen kalma fidanlara hemşerilerimizin de bir katkı sunması sağlanmıştır. Bu sayede bundan sonraki tarım politikasının da sürdürülebilir ve karlılık odaklı olmasının temelleri atılmış durumdadır. Özellikle Köylere Hizmet Götürme Birliğimiz sayesinde 16 aylık sürede köylerimize ciddi yatırımlar ve projeler kazandırılmış durumdadır.

Tüm bu çalışmalarımızda bizlere desteğini esirgemeyen, her konuda arkamızda duran başta çok değerli Valimiz Sn. Mehmet Alpaslan Işık'a teşekkürlerimi ve şükranlarımı sunuyorum. İlçemizde tam bir uyum içerisinde proje ve gelişim amaçlı her fırsatı kovaladığımız Sn. Belediye Başkanımız Ahmet İpek'e de teşekkürlerimi sunuyorum. İl Genel Meclis Üyelerimiz Mehmet Ali Okudan ve Abdulkadir Ateş ile özellikle AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Canlı'ya iletişim kanallarını açık tutmaları ve problemlere çözüm aramaları noktasında teşekkürü bir borç bilirim. Son olarak Hükümet Konağında bunca mücadeleyi beraber verdiğimiz, her konuda önemli görevlerin altından kalkan, gecesini gündüzüne katan çok değerli mesai arkadaşlarıma ve kurum müdürlerime teşekkür ediyorum. Başyayla gönlümüzün çok önemli bir köşesinde bulunmaya devam edecektir. Kıymetli hemşehrilerimizden helallik istiyor, sizleri Allah'a emanet ediyorum, saygılarımı sunuyorum" dedi.