Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, camilerin ve din görevlilerinin değerini ve önemini anlatmak için, her yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında Kutlanan Camiler ve Din Görevlileri Haftası koronavirüs tedbirleri çerçevesinde Kâzımkarabekir Merkez Büyük Camii’nde hazırlanan program ile kutlandı.

Kâzımkarabekir Merkez Büyük Camii’nde düzenlenen programa konuşmacı olarak Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Mustafa Başkonak katıldı.

Kâzımkarabekir Kaymakamı Muhammed Enes Çıkrık program sonunda yaptığı açıklamada; “Camilerimiz, birlik, beraberliğin, paylaşma ve dayanışmanın öğretildiği, dini ve milli değerlerimizin merkezinde yer alan, insanı manevi huzura kavuşturan kutsal mekânlardır. Bu yönüyle camilerimiz huzur ve güven ortamının oluşmasında, kardeşlik bilincinin gelişmesinde, vicdanlı ve merhametli bir neslin yetişmesinde etkili olmuştur. Bu vesile ile Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nın milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni eder, gösterdikleri özverili çalışmalardan dolayı tüm din görevlilerimizi tebrik ederim. “ dedi.