Bursa’nın Harmancı İlçesinde Kaymakam Vekili olarak görev yapmış olan Yasin Şahin, Bursa’da Mülki İdare Amirliğinin vakur ve ciddiyeti yanında Koronavirüs (kovid-19) salgını ile mücadele kapsamında yürüttüğü çalışmalarda gösterdiği gayret ve başarısından dolayı Bursa Valisi Yakup Canbolat’tan başarı belgesi almıştı.

Bursa’da Koronavirüs tedbirleri kapsamında yürüttüğü çalışmalar nedeniyle başarı belgesi ile ödüllendirilen ve görev yaptığı Kâzımkarabekir’de ise salgının kontrol altına alınması noktasında gerçekleştirdiği tedbil-i kıyafet denetimi ile gündeme oturan Kaymakam Şahin, atandığı Konya Yalıhüyük ilçesinde de pozitif vaka sayısını sıfıra indirdi.

 “KONYA’YA ÖRNEK OLUYORUZ”

Konuyla ilgili olarak kişisel sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Şahin; “İlçemiz merkezinde bulunan bakkal, kuaför/berber, kahvehane/kıraathane, market vb. işyerlerimizin denetimlerini “Sağlık İçin Hepimiz İçin” mottosu ile gerçekleştirdik.

Yalıhüyük ilçemiz an itibariyle salgından bertaraf olmuştur. Sıfır vaka ve temaslı sayımız ile tertemiz bir ilçe olarak Konya’ya örnek oluyoruz.

Vatandaşlarımıza duyarlılıkları, kolluk kuvvetlerimize ve muhtarlarımıza ise görev ve sorumluluklarındaki hassasiyetleri için teşekkür ediyorum” dedi.

23.09.2020 itibariyle Yalıhüyük ilçesinde hem pozitif vaka hem de temaslı vaka bulunmuyor.