Şahin, yayımladığı mesajında; “Türk milletinin 1919 yılında Samsun’da Gazi Mustafa Kemal’in liderliğinde başlattığı istiklal mücadelesi tüm yokluk, yoksulluk ve imkânsızlıklara rağmen 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile zafere taşınmıştır. Bu zafer, siyasi ve sosyal sonuçları itibariyle tarihe yön vermiş̧, emperyalistlere karşı istiklâl savaşı yürüten birçok mazlum halka ilham kaynağı olmuştur.

Milletimiz bu zaferle milli hakimiyet, birlik ve beraberlik anlayışı içerisinde, kendisini tarih sahnesinden silmek isteyenlere unutulamayacak bir ders vermiş; hiçbir şekilde bağımsızlık ve hürriyetinden ödün vermeyeceğini tüm dünyaya kabul ettirmiştir.

Geçmişinden aldığı bu güçle ülkemizin şuan dahi dimdik ayakta duran ve mazlumların sesi olan bir ülke olduğu apaçık ortadadır.

Bu duygu ve düşüncelerle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 98. yılını en içten duygularımla kutluyor; istiklâl mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadele Kahramanı Kazımkarabekir Paşa’mız ve silah arkadaşları ile tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.

Bütün vatandaşlarımızın evlerinin cam ve balkonlarını Şanlı Bayrağımız ile donatmalarını istirham ediyorum. 30 Ağustos Zafer Bayramı’mız kutlu olsun” ifadelerine yer verdi.