Hepimiz her gün haberleri izlemekte ya da okumaktayız. Çok üzülerek izlemek ya da okumak zorunda kaldığımız Yazılı ve görsel haberlerde maalesef Trafik kazalarını günlük yaşantımızdan yok edemiyoruz.

Her gün gazetelerde okuduğumuz, televizyonlarda seyrettiğimiz ve radyo haberlerinde, dinlediğimiz birçok trafik kazası alınan tüm tedbirlere rağmen olmaya devam ediyor ve hepimizi çok üzüyor.

Bu kazaların birçoğu yaralanmalara. Ölümlere, sakatlanmalara ve maddi kayıplara sebep oluyor.

Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk (Trafik) Sigortası kazada kusur durumunuza sürücüleri ve herhalde 3.şahısların bedeni ve maddi zararlarını karşılamak için kurulmuş sigorta sistemidir. Trafik Sigortası Trafik kazasında yaralanma ve ölüm olduğunda yada maddi hasar bu durum karşısında özellikle ölümlü ve yaralanmalı bedeni zararları ve maddi hasarlarınızı teminat limitleri dahilinde karşılamaktan sorumludur.

Bu durumda Meydana gelen Trafik kazalarında zorunlu Trafik sigortasının karşıladığı tazminatları bilmek tabiî ki çok önem arz ediyor.

1.Yabancı Plakalı araçların vermiş olduğu bedensel hasarlar Motorlu Taşıt Bürosunca,

2.Poliçesiz ve Faili Meçhul Araçların Vermiş Olduğu bedeni hasarlar Güvence Hesabınca,

3.Yurt içinde meydana gelen Türk plakalı araçların karışmış olduğu kazalarda

a. Trafik sigortasından,

b. Taşıma Ruhsatlı ise Önce Taşımacılık Sigortasından teminat yeterli gelmezse Trafik sigortasından

c. Kazada Kusur Oranı Belli Değil İse Hukuk yolu ile sigortacıdan talep edilir.

4. Tazminatın Hesaplanmasında her vefat ya da sakatlana aynı tazminat ödenmemektedir. Ne kadar tazminat ödeneceğine Aktüerlerin yapmış olduğu hesap ile belirlenir. Bu hesap yapılırken;

a.Sakatlanmalarda: Mağdurun sakatlık oranı, geliri, kusur oranı ve yaşı  direk etki yapar

b:Ölümlerde: Müteveffanın Yaşı, geliri, kusuru ve geride kalanların yaşları ve sayısı  ile geride kalan eşin yeniden evlenme ihtimali  direk etki yapar

5.Trafik kazalarında zaman aşımı kazanılacak hakların kaybı uğramaması için çok önemlidir. Bu bağlamda;2005 haziran ayından sonra meydana gelen kazalarda tüm bedeni hasarlar için zaman aşım süresinin 8 yıl olduğunu vatandaşlarımız tarafından bilinmesi çok önem arz etmektedir.

6.Profesyonel çözüm üretmek için kurulan Karaman Başkent hasar Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri daha şimdiden birçok mağdura ulaşmış olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Lütfen çevrenizdeki tanıdık eş ve dostlarınızda trafik kazası geçirmiş kişiler var ise kısa zamanda tüm haklarını bilgilendirmek ve alınmamış bir tazminatı var ise de en iyi şekilde almaları sağlamak üzere Başkent Hasar Yönetimi ve Danışmanlık Hizmetleri Karaman il Temsilcisi ve aynı zamanda Karaman gündem köşe yazarımız Fevzi Karaman (0 530 601 69 74)’a ulaşılmasını sağlayın.

Tüm talepleriniz titizlikle takip edilerek en kısa zamanda çözüm sağlanacaktır.

Kazasız ve sağlık dolu iyi günler dileğimle.